Ankara'da yeni kabine trafiği

Ankara'da yeni kabine trafiği

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'le yaptığı görüşmenin ardından Başbakanlık Konutu'nda bazı bakan ve parti yöneticileri ile bir araya geldi.

Mahalli seçimler sebebiyle aday olan bakanların yanı sıra İstanbul'daki operasyonlarda oğulları gözaltına alınan bakanların da değiştirileceğine yönelik iddialar, Ankara kulislerini hareketlendirdi.TBMM'de AK Partili vekiller gazetecilerden bakanlık kulisi konusunda yeni haber öğrenmeye çalıştı. Başbakan Erdoğan'ın dün Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmesi 'Kabine değişikliği' beklentisini artırdı. Erdoğan, görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan Köşk'ün hemen karşısındaki Başbakanlık Konutu'na geçti. Erdoğan, burada Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Ali Babacan, Maliye Bakanı Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan ile bir araya geldi.. Meclis'te milletvekillerinin tek gündem maddesi de kimlerin bakan olacağıydı. Kendi aralarında adeta 'Bakan toto' oynayan milletvekillerine göre, Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ, Mustafa Şentop veya Haluk İpek'ten biri getirilebilir. Yine kulislerde, İçişleri Bakanlığı'na Nihat Ergün veya Mahir Ünal'ın, Ekonomi Bakanlığı'na Nurettin Canikli'nin; Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ise Veysel Eroğlu'nun kaydırılabileceği belirtiliyor. Aile Bakanlığı için ise Erzurum milletvekilli Fazilet Dağcı Çığlık ile Belma Satır'ın isimleri geçiyor.

Binali Yıldırım'ın yerine de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın kaydırılabileceği konuşuluyor. Öte yandan; Başbakan Erdoğan bugün AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleri ile buluşacak. Geleneksel olarak Meclis'te verilen 'Bütçe yemeğinin' bu defa Genel Merkez'e alınması dikkat çekti.

Yücel Kayaoğlu

Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.