AÖF 2016 ara sınav sonuçları ne zaman Açıklanır - Bu hafta açıklanırmı? Aof sınav sonucu tarihi

AÖF 2016 ara sınav sonuçları ne zaman Açıklanır - Bu hafta açıklanırmı? Aof sınav sonucu tarihi

AÖF sonuçları ne zaman açıklanır? Bu hafta açıklanır mı? 16- 17 Nisan 2016 açıköğretim AÖF sınav sonucu açıklanma tarihi turkiyeegitim.com'da

AÖF sınav sonuçlarının açıklanma tarihi 16 - 17 Nisan açıköğretim sınavına giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Üniverisite eğitimine dışarıdan devam eden öğrencilerin öğrenim görmüş oldukları açıköğretim fakültesi bahar dönemi ara sınavları bu hafta sonu yapıldı. Peki, AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sonuçlarının açıklanması ile ilgili Anadolu Üiversitesi tarafından kesin bir tarih belirtilmese de açıköğretim sonuçlarının daha önceki dönemlerde yapılan sınavların sonuçlarının açıklanma tarihi gözöüne alındığında sınav tarhinden sonra yaklaşık olarak 20 gün içinde açıklanacağı tahmin ediliyor.  Lisans eğitimlerini açıktan alan öğrecilerin 12 - 13 Aralık cumartesi günü girmiş olduları Aof sınavının sonuçlarının açıklaması heyecanla bekleniyor. AÖF Güz dönemi ara sınav ve vize sınavına geçtiğimiz günlerde yapıldı. Vize sınavının sona ermesinin hemen ardından öğrenciler AÖF sınavı açıklama tarihinin ne zaman olacağını merak ettiler. Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan sonuçların belli bir tarihte açıklanacağı ile ilgili bir düzenleme mevcut değili. Geçmiş dönemde açıklanan aöf sınav sonuçları değerlendirildiğin sonuçların açıklanma tarihinin sınav tarihinden 15 ila 20 gün sonrasında olması tahmin ediliyor. 16-17 Nisan 2016 tarihinde cumartesi ve pazar iki oturum halinde gerçekleşen AÖF sınavları, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin girmiş oldukları vize sınavı sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar sürdü. AÖF ara sınavının tamamlanması ardından sınava giren öğrenciler AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Sorusunun cevabını merak ettiler. Ancak bundan önce gerçekleştirilen sınavlar göz önünde bulundurulursa AÖF soruları ve cevaplarının 10 gün,AÖF sonuçları açıklanma tarihinin ise 20 gün içerisinde bu hafta ya da önümüzdeki hafta açıklanması tahmin ediliyor. AÖF ara ve vize sınavı sonuçları ile ilgili detaylı bilgileri ajanshaber.com adresinden öğrenebilirsiniz. 

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ BELLİ OLDU!

AÖF sonuçları açıklanma tarihi ara sınavlar sonrasında gündeme gelen konulardan birisi. 16 - 17 Nisan tarihinde yapılan ara sınav sonrasın da gözler 2016 AÖF bahar dönemi sınav sonuçlarının açıklanmasında. AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Anadolu Üniversitesinden sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili şu ana kadar kesin vri tarih verilmemekle birlikte AÖF vize sınavı sonuçlarının daha önceki dönemlerde açıklaama tarihleri gözönüne alınarak sınav sonuçlarının ortalama 20 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 

AÖF AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SIKÇA SORULAN SORULAR

Bahar döneminden bir veya daha fazla dersden kaldım bunları güz döneminde alabilirmiyim?

CEVAP ;Her dönem kendi içinde değerlendirilir.Bahar döneminin dersini güz döneminde alamazsınız (ekleyemezsiniz Güzdöneminin dersini de bahar dönemin de alamazsınız ( ekleyemezsiniz) yani güz dönemin de sadece güz döneminden ders ekleyebilirsiniz.bahar döneminde de sadece bahar dönemi derslerini ekleyebilirsiniz.

Bahar Dönemi derslerinin tamamını güz döneminde alıp erken mezun olabilirmiyim?

CEVAP; Bahar dönemi derslerinin hiçbirini güz döneminde alamazsınız güz döneminde güz döneminin derslerini alabilirsiniz erken mezun olma diye birşey yok ilahiyat önlisans Programı 4 dönemden oluşur mezun olmak için tüm dönemlere ait dersleri başarmış olmanız gerekmektedir.

İkinci sınıf öğrencisiyim mezun olmam için bahar döneminden sadece bir dersden kaldım bu dersi güz döneminde alabilirmiyim güz döneminde herhangi bir ücret ödemelimiyim?

CEVAP; Malesef kaldığınız dersı güz döneminde alamazsınız bahar dönemini bekleyeceksiniz her dersleri kendi döneminde alınır güz döneminden kalan hiçbir dersiniz olmadığı için herhangi bi ücret ödemeyeceksiniz yani güz dönemi için kayıt yenileme işlemi yapmayacaksınız

AÖF SINAF GEÇME SİSTEMİ  
Açık Öğretim Fakültesinde yenilenen sistem içerisinde Ders Geçme sistemi de yenilendi. Buna göre eskisi gibi bir senede 1 Vize + 1 Final + 1 Bütünleme olayı kalktı. Tamamen değişen bir sistem ile öğrencileri biraz daha fazla çalışmaya sevk edecek bir sistem geldi.
Daha önce Örgün Eğitim ile ilgili bilgisi olanlar için yeni gelen sistemde pek fazla bir değişim yok aslında. Yine ders alımları ve bu derslerin geçme işlemleri Kredi Hesaplama ya da yeni adıyla AKTS Hesaplama sistemine göre yapılacak.

Yeni sistemde Harfsel Notlara geçiş yapılacak. Bu kapsamda eskiden 100 veya 90 almak arasında fark varken şimdi bu fark ortadan kaldırılmış olacak. Kişi aşağıdaki notları alması durumunda gelecek olan Harfsel Notunu da belirlemiş olacak.

aöf sınıf geçme tablosu

AÖF GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ 

  1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
  2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
  3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
  4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

 

AÖF 2015-2016 AKADEMİK SINAV TAKVİMİ!

AÖF sınav 2015-2016 sınav takvimi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre; AOF Güz dönemi vize sınavlarının ardından ise 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde güz dönemi final sınavları yapılacak. AÖF Bahar dönemi vize sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem ilk sınavlarının ardından ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde yaz dönemi final sınavları yapılacak. Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dönemi tek ders sınavı ise 16 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

BİR SONRAKİ AÖF SINAVI  NE ZAMAN YAPILACAK

  • Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015
  • Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016
  • Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016
  • Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
  • 2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016

 

Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir. Kayıt Yenileme Ders Ekle Sil Açıköğretim,İktisat,İşletme İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Pazartesi - 04 Mart 2016 Cuma Açıköğretim,İktisat,İşletme Mazeretli Kayıt Tarihi: 04 Mart 2016 Cuma 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.