Arınç talimatı verdi! O para öğrencilere iade edilecek

Arınç talimatı verdi! O para öğrencilere iade edilecek

Bülent Arınç öğrencilere müjdeyi verdi. Lisans ve lisansüstü eğitim programlarında artırımsız harç uygulanacak, artırımlı ödeyenlere iade edilecek.

Bülent Arınç , öğrencilere güzel haberi verdi. Katlamalı üniversite harçlarıyla ilgili öğrencilere müjde vererek "4, 5 ve 6 yıllıklisans programları içerisinde mezun olan öğrencilerimizden harç almıyoruz. Bundan sonra da alınmamaya devam edecektir. İlgili dönem içerisinde mezun olamayan öğrencilerden normal öğrenim için arttırımsız olarak katkı payı alınacaktır. Bugüne kadar arttırımlı olarak katkı payı ödemiş olanlar varsa normalin dışındaki kısım kendilerine iade edilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

O PARALAR İADE EDİLECEK

Katlamalı üniversite harcı konusunda nihai bir karar alınıp alınmadığı sorusu için Arınç,"Öğrencilerimize bir müjdemiz olmalı. Başbakanımız bildiğiniz gibi katlamalı harç konusunu durdurmuştu. Başbakanımız hem Milli Eğitim Bakanlığına hem Yüksek Öğretim Kurumuna talimat vermek suretiyle harç uygulaması durdu ve bu konuda bir yasal düzenleme yapılmasını istedi. 4, 5 ve 6 yıllık lisans programları içerisinde mezun olan öğrencilerimizden harç almıyoruz. Bundan sonra da alınmamaya devam edecektir. İlgili dönem içerisinde mezun olamayan öğrencilerden normal öğrenim için arttırımsız olarak katkı payı alınacaktır. Lisansüstü programlarından da öngörülen süre içerisinde mezun olamayanlardan arttırımsız katkı payı alınacaktır. Bugüne kadar arttırımlı olarak katkı payı ödemiş olanlar varsa normalin dışındaki kısım kendilerine iade edilmiş olacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.