Asal Sayılar

Asal Sayılar

Matematik de bildiğimiz üzere asal sayılar bulunmaktadır. Matematik ile ilgilenmekte olan kişiler tarafından bu sayılar ve özellikleri merak edilmektedir.

Asal Sayılar

Matematik de bildiğimiz üzere asal sayılar bulunmaktadır. Matematik ile ilgilenmekte olan kişiler tarafından bu sayılar ve özellikleri merak edilmektedir. Kendine has bir takım özellikleri bulunan bu sayıların nasıl bulunacağı, tespit edileceği merak edilen konuların başında gelmektedir. Asal Sayılar 1-100 arasında hangileridir, nasıl tespit edilir? 

Asal Sayı Ne

Bilim dünyasının en eski kavramlarından birisi de asal sayı kavramıdır. Bu kavram yüz yıllardan bu yana kullanılmaktadır. Peki, asal sayı neye denir?

Matematik de kullanılmakta olan bu terim sadece 1 ve kendisine bölünebilen rakamları içermektedir. Sayısız asal sayı bulunmaktadır. Diğer sayıların birçok çarpanı bulunmaktayken asal sayıların sadece 1 ve kendileri dışında bir çarpanı bulunmaz. Örneğin 2 sayısı sadece 1 ve 2 ye bölünebilir. Aynı şekilde 11 sayısı da 1 ve 11 dışında başka bir sayıya bölünmeyecektir. Bu sebeplerle bu sayılar asal sayılardır. 1 ile 100 arasında bulunan asal sayılar genel olarak işlemlerde lazım olan asal sayılardır. Bu aralıkta 25 tane asal sayı bulunmaktadır. 2 - 3 - 5 – 7 – 11 - 13 – 17 – 19 – 23 – 29 – 31 - 37 - 41 – 43 - 47 - 53 – 59 – 61 – 67 – 71 – 73 – 79 - 83 - 89 ve 97'dir. Bu rakamlar dışında 100 sayısından büyük olan asal sayılar da bulunmaktadır.

Bilinmeyenlere Ulaşmak İçin Güvenilir Kaynak

Dusge sizlere bilmediğiniz ve merak ettiğiniz neredeyse her şeyi hizmetinize sunar. Birçok alanda sizlere etkileyici ve net bilgiler vermektedir. Sitenin en büyük özelliği kategorilerinin oldukça geniş olmasıdır. Böylece istediğiniz tüm kategorilerde araştırma yapmanıza ve bilgiye kolay bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.