Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Asgari ücret zammı 2016 kesin tarih verildi, Asgari ücret ne zaman 1300 lira olacak sorusunun yanıtı Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'tan geldi. Asgari ücret gelecek ay 1300 lira olacak.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Önümüzdeki aydan itibaren asgari ücret bin 300 lira olacaktır" dedi.
Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, şunları ifade etti:  
"Biz 1 Kasım seçimlerine giderken 7 Haziran seçimlerinde milletimizin bizden istediği taahhütler vardı. 7 Haziran’dan sonra AK Parti milletimizin isteklerini seçim beyannamesi olarak sundu. İlk yaptığımız şeylerden biri idari kararlarla ilgili şeyler, ikincisi ise hukuki şeylerle ilgili yapılan çalışmalardı.
EMEKLİ ZAMMI

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren emeklilerimiz söz verdiğimiz gibi seyyanen 100 lira zamlarını alacaklar. İkinci taahhüdümüz asgari ücret bin 300 lira olacak dedik. Bugünlerde bu tartışılıyor. Bu konuya ilgili herkese söylemek istediğim önümüzdeki aydan itibaren asgari ücret bin 300 lira olacaktır. 1 Kasım seçimleri tarihe vurulmuş önemli bir damgaydı. 2019 seçimlerine de büyük bir gayretle çalışmanın bizlere düştüğünü belirtmek istiyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.