Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan'dan son dakika açıklama!

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan'dan son dakika açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücrete zam gelecek mi?" sorusuna "Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti Aralık’tır” diyerek kapıları kapattı.

Aralık ayından bu yana durmayan zam sağanağı nedeniyle asgari ücretti günden güne eritiyor. Aralık ayında 4 bin 253 lirayla 468 kilo ekmek alınabiliyordu. Ancak Mart sonuna gelindiğinde asgari ücretle alınabilecek ekmek miktarı 333 kiloya düştü. Aradan geçen sadece 4 ayda asgari ücretli 135 kilogram ekmek kaybetti. Sadece asgari ücretle çalışanları değil geniş bir kesimi yakında ilgilendiren asgari ücrete yıl içinde ikinci kez zam gündeme geldi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'a gerçekleştirdiği ziyaretinin sonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Asgari ücrete ara zam yapılacağı iddialarına Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu…

“Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam” diyen Erdoğan, “Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti Aralık'tır” ifadelerini kullandı. (Milli Gazete)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.