Asgari Ücretteki Artış, Ülke Gerçeklerine Bakıldığında Yetersizdir

Asgari Ücretteki Artış, Ülke Gerçeklerine Bakıldığında Yetersizdir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1603 TL’ye yükseltilen Asgari ücreti değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1603 TL’ye yükseltilen Asgari ücreti değerlendirdi. 

“Devletin geçim endeksi  rakamları dahi 1603 TL’nin iki katıdır” diyen İsmail Koncuk, “Bu rakamlara bakılarak daha makul bir artış yapılabilirdi” dedi.

Genel Başkan Koncuk, “Kamu çalışanlarına yapılan zammı da değerlendirerek, “Yeniden değerleme oranları yüzde 14,47 ilken memur ve emekliye 2018 yılı boyunca toplam yüzde 7,5 zam verenlerin kulakları epeyce çınlayacaktır” dedi. 

Koncuk değerlendirmesinde;

“Asgari ücret %14.2 arttı ve 1603 TL oldu.Oran olarak yüksek görünse de yetersiz bir artış.Çünkü şuanki asgari ücret 1404 TL, burada asıl olan geçim endeksleridir ve devletin kendi rakamları dahi 1603 TL'nin iki katıdır.Bu rakamlar dikkate alınarak daha makul bir artış olabilirdi.

Asgari ücret artışına şerh koyarak kabul etmediğini açıklayan Türk-İş sendikal etik açısından doğru bir tavır sergilemiştir.Ya memur ve emeklilere 2018'de verilecek 4+3.5 zam ne olacak.Bu zammın altına imza atanların hesap kitap bilmediği çok açık.Yazık ki yetki hala bunlarda.

Yeniden değerleme oranı dahi 14.47 iken, 2018'de biryıl boyunca toplam %7.5 zammı hazmedenlere,Allah feraset versin demekten başka bir sözümüz yok.İğneden ipliğe zam sağanağı beklerken memur ve emekliye %7.5'u reva görenlerin kulakları epey çınlayacaktır."Nasip" deyip,geçelim mi?”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.