Askerî Okullarda İHL'ye Ambargo!

Askerî Okullarda İHL'ye Ambargo!

Genç Memur-Sen ve Tokat İli ve İlçeleri İmam Hatipliler Derneği’nin (ATİDER) organize ettiği “Kariyer Günleri” kapsamında, Tokat’ta eğitim gören imam hatip lisesi son sınıf öğrencileri Ankara’ya geldi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen olarak, birçok barikatı kaldırdık. Şimdi imam hatiplilerin askeri okullara girmesinin önünü açmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Genç Memur-Sen ve Tokat İli ve İlçeleri İmam Hatipliler Derneği’nin (ATİDER) organize ettiği “Kariyer Günleri” kapsamında, Tokat’ta eğitim gören imam hatip lisesi son sınıf öğrencileri Ankara’ya geldi. DSİ Konferans Salonu’nda yapılan istişare toplantısında öğrencilerle bir araya gelen Genel Başkan Ali Yalçın, yaptığı konuşmada, askeri okullara giriş engeline vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Eğitim hakkı engellenemez, anayasa ve yasalarda sizin imam hatipliler olarak askeri okullara gitmenizi engelleyecek hiçbir düzenleme yok. Bu yasal değil, sizin bütün okullara gidebilmeniz için yolunuzun açık olması lazım. Hâlâ ötekileştirme devam ediyor. Biz ötekileştirmelerin son bulması için mücadele ediyoruz. Haksızlıkların, hukuksuzlukların, illegal yasakların ve barikatların ortadan kaldırılması için gayret sarf ediyoruz. Memur-Sen’in, imam hatip lisesi öğrencilerinin askeri okullara girmesinin önündeki engelleri kaldırmak için de mücadelesi sürüyor.”

28 Şubat darbe sürecinde yaşanan sıkıntılara karşı verdikleri mücadeleye dikkat çeken Yalçın, “Katsayı zulmü, üniversitelerdeki başörtüsü yasağı, Kur’an kurslarına getirilen yaş sınırlaması o dönemin uygulamalarıydı. Bunların tamamının kaldırılmasında birinci derecede aktif olan, inisiyatif alan, Türkiye gündemini domine eden ve sonuca ulaştıran teşkilat Memur-Sen’dir” şeklinde konuştu.

ATİDER Başkanı Av. Mehmet Demir’in de hazır bulunduğu programda, öğrenciler, Yalçın’a plaket takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum