Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Soruları ve Cevapları

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Soruları ve Cevapları

Asli öğretmenliğe geçiş sınavı soruları ve cevapları paylaşım platformu .

35 bin öğretmenin girmiş olduğu Asli öğretmenliğe geçiş sınavı bugün saat 12:00 itibariyle sona erdi. Sınava giren öğretmenler  Asli öğretmenliğe geçiş sınavı soruları ve  cevapları için MEB tarafından yayınlanamasını beklemektedirler.

Sınav sonuçları 2 Kasım'da açıklanacak.

Bu yıl ilk kez uygulanan asli öğretmenlik yazılı sınavında 100 soru soruldu ve asli öğretmenliğe  geçiş sınavında başarılı olabilmek için 60 puan alınması gerekiyor. Asli Öğretmenliğe geçiş sınav soruları ve cevapları büyük bir ihitimalle hafta içi MEB tarafından  cevap anahtarı ile yayınlanacaktır. 

Asli Öğretmenliğe geçiş sınav soruları ve cevapları için sınava giren öğretmenler  bu haberimizde ki yorumlar kısımında soruları paylaşması durumunda elde edilen yorumlardan asli öğretmenliğe geçiş sınav soruları ve cevaplarını sizler için derlemeye çalışacaz.

Asli öğretmenliğie geçiş sınav ve soruları ve yorumları için aşağıda bulunan yorum sayfasına yorunmlarınızı bekliyoruz.

1.) bilgi edinme kurumu kime bağlı
2.) Çoklu zeka sorusu
3.)30 muvazzaf askerlik
4.)evamsizligi en geç kaç gün içinde veli bildirmeliydi 
5.)Balik kilcigi
6.)4 yillik Yuksekogrenimi bitirenler 9/1
7.)Gezi planında hangi olmaz 

Bugün yapılan aday öğrenmeklik sınavının sonuçları malesef şu anda açıklanmamıştır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama gelmesi bekleniyor. Soruların açıklanmamış olması bir yana sonuçların ne zaman açıklanacağı ise MEB Tarafından belirlenmiş ve kamuoyuna sunulmuştur. MEB'in yaptığı aday öğretmenlik sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise aday öğretmenlerin aklında kalan diğer sorulardan bir tanesi olarak duruyor.

 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamaya göre Aday(Asil) Öğretmenlik sınav sonuçları 2 Kasım 2015 Tarihinde İnternet Üzerinden Açıklanacaktır

 Sonuç Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

 Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

 Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir

 Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek; hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir

 Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, hatalı soru/sorular tüm adaylar lehine doğru kabul edilecektir.

 Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından yazılı sınavda başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce “öğretmen” olarak atanır. Yazılı sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.

mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.