Atama Kararnamesi İptal Edilince, Talip Geylan İsyan Etti!

Atama Kararnamesi İptal Edilince, Talip Geylan İsyan Etti!

İstanbul'da proje okul müdürlüğü için yapılan atamada yaşanan olay Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ı isyan ettirdi.

İstanbul'da proje okul müdürlüğü için yapılan atamada yaşanan olay Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ı isyan ettirdi. 

İstanbul Sarıyer’de bir proje okulunun müdürlüğü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi doğrultusunda MEB tarafından çıkarılan ve İlçe MEM'e tebliği dahi yapılan kararname İPTAL edildi.

Bu olay karşısında isyan eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

1) İstanbul Sarıyer’de bir proje okulunun müdürlüğü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ün teklifi doğrultusunda MEB tarafından çıkarılan ve İlçe MEM'e tebliği dahi yapılan kararname İPTAL edildi. Sebep? Çünkü EŞ YÖNETİM onaylamamış(!)

2)Vay efendim;nasıl bir sözde sendikanın ve o sendikanın tazyiki altındaki bir siyasi partinin ilçe teşkilatının onayı olmadan DEVLETİN OKULUNA müdür atarsınız! Bunlar, @Istanbul_ILMEM ve @tcmeb in tasarrufunu gaspeden bu cüreti nereden buluyorlar çok merak ediyorum. @ziyaselcuk

MEB ADIM ATACAK MI?

Bu açıklamalar sonrasında, gözler MEB yetkililerine çevrildi.

Her defasında öğretmen ve eğitimcinin yanında olduğunu açıklayan Bakan Ziya Selçuk, her gün onlarcası yaşanan bu tür atamalar- müdahaleler karşısında nasıl bir tutum sergileyecek?

İstanbul ve Sarıyer Milli Eğitim Müdürlerini arayıp yaşanan olay hakkında bilgi alacak mı? Adım atacak mı?

Yoksa uzun süredir MEB'de olduğu gibi bu olay da görmezden mi gelinecek? 

Sayın Bakan bu ve buna benzer olayları görmezden gelirse; liyakat yerine bu şekilde çeşitli ilişkilerle ülkemizin gözde proje okullarına yönetici olarak atanan müdürlerden ne bekleyecek?

Bu okulda görev yapan öğretmen meslektaşlarının yüzüne nasıl bakacak?

Bu proje okulundaki öğrencilerle bir araya gelince gönül rahatlılığıyla "Çak" yapabilecek mi?

Bu ve buna benzer sorulara cevabı hep birlikte göreceğiz. 

Turkiyeegitim.com Özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum