Ataması Yapılmayan Öğretmenin Başbakan'a Mektubu

Ataması Yapılmayan Öğretmenin Başbakan'a Mektubu

Atama bekleyen öğretmenin Başbakan'a hitaben yazdığı mektup

Sayın Başbakanım,

Ben ataması yapılmayan bir bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Bizler bu bölüme çok yüksek puanlarla derece yaparak girmemize rağmen şu an 85-86-87 gibi yüksek kpss puanlarla atanamıyoruz. Şu an yaklaşık 7 bin mezunu var, yaklaşık 20 bin civarında bu bölümde okuyanı var. Eğer 40 bin’ lik atama da bu bölüme 200-300 gibi komik sayılar verilirse bu bölümde büyük yığılma olacaktır ve büyük tepkiler ve isyanlar ortaya çıkacaktır. Bilişim çağında teknoloji çağında şu an en popüler bölüm olmamıza rağmen şu an en dibe vurmuş bölümlerden biriyiz.

Avrupa da bilgisayar derslerine verilen önem bizde maalesef verilmemektedir. Avrupa bu kadar önem vermişken bizler bilişim derslerini kaldırıyoruz. Bu tezatlığa kimse anlam veremiyor. Okuldaki öğrencilerimizin çoğunun bilgisayar bilgisi alt düzeydedir. Çocuklarımız bilgisayar bozulduğunda tamir edememekte ve sistemsel sorun oluştuğunda sorunu çözememektedir. Yazılım konusunda ise çok alt seviyedeyiz. Bizim çocuklarımız sadece bilgisayarı açabilmekte, oyun oynayabilmekte, sosyal sitelere girmekte ve alt düzey işlemler yapabilmektedir. İlköğretimde bilişim dersleri seçmeli ders haline getirildi. Avrupa ülkeleri kendi çocuklarına bilişim derslerini küçük yaşta zorunlu verirken bizler ise seçmeli ders haline getirerek öğrenci, veli seçimine bıraktık. Böylece teknolojiden kopuk öğrencilerin oluşmasını zemin hazırlamış olduk.

Fatih projesiyle bilişim öğretmenlerin yüzü güler dedik ancak yanıldık. Bize 40 bin’ lik atamada yüzde 0.8 lik bir dilim verildi. Bilgi çağında Fatih projesinin sorunsuz ilerleyebilmesi için biz bilişim teknolojileri öğretmenlerine ihtiyaç vardır. Aksi takdirde fatih projesine yapılan yatırım boşa gidecektir. Öncelikle fatih projesi kapsamında ülkemizde bulunan yaklaşık 40 bin okulun bilgisayar teknik sitemlerine ve diğer öğretmenlerin bilgisayar kullanımına yönelik destek olmak amacıyla fatih projesinin uygulanacağı tüm okullara en az birer adet Bilişim Teknolojileri Öğretmeni norm kadrosu verilmeli ve derslerimiz ilkokul ve ortaokulda zorunlu hale getirilmelidir. MEB in bu sorunu çözecek çalışmalarını şuan için göremiyoruz ancak sayın BAŞBAKANIM sizin aracılığınızla bu sorun giderilebilir. Teknolojiyi tüketen değil üreten bir toplum için bilişim teknolojileri öğretmenleri sizden görev beklemektedir.

Ayrıca bu sene puanların 1 yıl geçerli olması ve 2013 te yapılacak alan sınavının yapılması, atanamayan öğretmenlerin mağduriyetini iyice arttırmıştır. Her sene olan Şubat atamasının bu senede olmaması büyük bir haksızlıktır sizden Şubatta 30 bin adaletli bir öğretmen atamasını istiyoruz sayın BAŞBAKANIM. Sizin haksızlıklar karşısında sessiz kalmadığınızı tüm Türk haklı bilmektedir. Saygılarımla.

RAMAZAN KARABURUN
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ

egitim ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.