Atanamayan Öğretmenler: Ek Atama İstiyoruz

Atanamayan Öğretmenler: Ek Atama İstiyoruz

Atanamayan Öğretmenler: Ek Atama İstiyoruz

Atama bekleyen öğretmen adayları, Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek, ek atama yapılması konusunda destek istediler.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ile görüşen öğretmen adayları, KPSS’de yüksek puan almalarına rağmen, kontenjanların az olması nedeniyle atanamama endişesi taşıdıklarını söylediler.

Öğretmen adaylarının talebini haklı bulduklarını belirten Ahmet Özer, konuyu bakanlığa ileteceklerini kaydederek, “Ayrılan kontenjan az ve ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Bakanlıktan sayının artırılmasını isteyeceğiz” dedi.

Bakanlığın rakamlarına göre öğretmen ihtiyacının 126 bin olduğunu, atama bekleyen öğretmen adayı sayısının ise 300 bine yaklaştığını dile getiren Özer, yığılmanın önlenmesi için bu yıl en az 100 bin öğretmen ataması yapılmasını istediklerini ifade etti.

Emekli maaşının düşük olmasından dolayı birçok öğretmenin, emekliliği geldiği halde, emekli olmak istemediğini, öbür taraftan her yıl mezun sayısının arttığını kaydeden Özer, kontenjan dağıtım sistemindeki sorunun giderilmesi gerektiğini, ihtiyaç olan okullarda ücretli öğretmen çalıştırmak yerine kadrolu öğretmen ataması yapılmasını istediklerini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum