Atanan Müfettişlere Güvenlik Soruşturması Usulen Mi Yapılacak?

Atanan Müfettişlere Güvenlik Soruşturması Usulen Mi Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter Hesabı Üzerinden ''Maarif Müfettişi Atamaları'' Konusunda Açıklamalarda Bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter Hesabı Üzerinden ''Maarif Müfettişi Atamaları'' Konusunda Açıklamalarda Bulundu.

Geçtiğimiz günlerde MEB tarafından yapılan mülakat sonucunda 475 Maarif Müfettişi atamasının yapıldığı duyurulmuştu.

Yapılan duyuru sonrasında, bazı atanan isimlere ilişkin basında bazı haberler çıkmıştı. Bu haberlerde bazı isimler hakkında bazı iddialar ortaya atılmıştı. 

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamada; tek başına mülakat ile atamanın sonuçlanmayacağını, güvenlik soruşturması yapılacağını ifade etti. 

İşte Yusuf Tekin'in O Açıklamaları:

''Bakanlığımız Maarif Müfettişliği için aldığımız başvurular kapsamında mülakat sınavlarını tamamladık. Kadro ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda planlamamızı yaptık. Mülakat başarı notları hesaplandı. 657 Sayılı DMK'nın 48.maddesine göre güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması süreci başladı. Güvenlik soruşturması sonuçları elimize ulaştıktan sonra atamaları yapacağız.''

Güvenlik Soruşturması Formalite Mi Olacak?

Yapılan açıklama sevindirici. Ancak 2 noktadan bazı soru işaretlerini beraberinde getiriyor. 

1. Bahsedilen güvenlik soruşturması, mülakata davet sırasında veya mülakat aşamasında gerçekleştirilebilir miydi? Böyle bir güvenlik soruşturması gerçekleştirildi mi?

2. Mülakat ile 475 maarif müfettişi atanmınmıştır. Kamuoyu bu açıklamalar sonrasında süreci takip edecek. Bakalım gerçekten ciddi anlamda bir güvenlik soruşturması yapılacak mı? Güvenlik soruşturması sonrasında atanan kaç adayın atamaları iptal edilecektir?

Temennimiz; genellikle "usulen" yapılan güvenlik soruşturmalarının ciddi anlamda yapılmasıdır. 

Bu konuda Sayın MEB Müsteşarı'na güvenimiz tamdır. Çünkü bugüne kadar MEB'de özellikle FETÖ ile mücadelede en etkili isim olmuştur.

www.turkiyeegitim.com


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum