Atilla Olçum: Tabuları Yıkan Sendikayız

Atilla Olçum: Tabuları Yıkan Sendikayız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, 1 milyon üye hedefinin önemine dikkat çekerek, “1 milyon, bizim için çok şey ifade etmektedir.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, 1 milyon üye hedefinin önemine dikkat çekerek, “1 milyon, bizim için çok şey ifade etmektedir. Güçlü bir sivil toplum, daha adil, sivil ve özgür bir ülke, daha çok kazanım elde edebilen bir örgütlenme, yeni anayasa, dünya mazlumlarının ve yetimlerin yüzünün gülmesi için, konfederasyonumuz Memur-Sen’in başlattığı 1 milyon üye hedefine ulaşmalıyız. 15 Mayıs’a kadar, el ele, omuz omuza vererek, kol kola girerek bu hedefi aşmalıyız. Teşkilatımızın şimdiye kadar olduğu gibi, bu konuda da üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına inancımız tamdır” dedi.
 


Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Teşkilat Eğitimi’ toplantısına katılan Atilla Olçum, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 


‘Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye hedefi’yle yola çıktıklarını belirten Olçum, “İdealleri olan, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası konusunda sözü ve gücü olan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan, sorun çözen, kazanım üreten, mağdur ve mazlumların sesi olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kurulduğumuz günden bu yana insana dair her şeyi önceledik. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır anlayışını içeren kültür sendikacılığı yaptık. Tabuları kırarak ve yıkarak, yarına dair yeni şeyler söyleyerek sendikacılık yaptık. Memur-Sen olarak, 1 milyon üye hedefinden bahsediyoruz. Güçlü bir sivil toplum, daha adil, sivil ve özgür bir ülke, daha çok kazanım elde edebilen bir örgütlenme, yeni anayasa, dünya mazlumlarının ve yetimlerin yüzünün gülmesi için, 1 milyon üye hedefine ulaşmalıyız. 15 Mayıs’a kadar, el ele, omuz omuza vererek, kol kola girerek bu hedefi aşmalıyız. Kararlı adımlarla zirveden yeni ufuklara yol alan teşkilatımız, yeni bir destan yazacak deneyime, birikime ve azme sahiptir. Teşkilatımızın şimdiye kadar olduğu gibi, bu konuda da üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.
 


Karanlığın en kesif olduğu an aydınlığa en yakın andır

Millet olarak zor zamanlardan, büyük imtihanlardan geçtiklerini kaydeden Olçum, “Biz inanıyoruz ki, 21. yüzyıl, bütün hesapların yeniden masaya yatırıldığı, gasbedilen hakların geri alındığı, yeryüzünde Hakk’ın, adaletin hâkim olduğu bir aydınlık yüzyıl olacaktır. Bugün medeniyet havzamız içerisinde yaşanan acılar, akan kan ve gözyaşı yeniden doğuşun müjdecisidir. Karanlığın en kesif olduğu an aydınlığa en yakın olan andır. Bu acılar doğum sancılarıdır. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın, ‘Acılar umudu buldurur bize / Bir zırha büründüm bu çağa karşı” beytinde dile getirdiği gibi, inşallah acılar umudun habercisidir” ifadelerini kullandı.
 


Deniz: Sorumluluk almaktan geri durmadık, durmayacağız

Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, adil bir dünya hedefiyle her dönemde ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici olduklarını ifade ederek, “Bu yolda sorumluluk almaktan çekinmedik. Etnik, mezhepsel, ideolojik sendikacılık yerine hizmet ve değerler sendikacılığı yaparak erdemli yolculuğumuzu devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’nün selamlama konuşmasının ardından, Adıyaman Şubesi’nin Kurucu Başkanı Mehmet Dağtekin ve üç dönem şube başkanlığı yapan Gaffari İzci’ye plaket verildi.

Daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, ‘Teşkilat Eğitim’ konusunda bir sunum yaptı.
 


Vali Demirtaş’a ziyaret

Atilla Olçum, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve Şube Başkanı Ali Deniz ile birlikte, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, ilde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.