Öğretmen Adayları Yetenek sizsiniz Yarışmasına Katılsın!

Hafta sonu gazetelerde çıkan bir haber vardı. Gündem kalabalık olduğundan pek dikkat edilmedi. Haberin konusu Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’in öğretmenler hakkında söylediği bir cümle idi. Peki ne dedi Sayın DİNÇER, işte o cümle Eğer bu ülkede en yetenekli insanlarımızı öğretmenliğe yönlendirebilirsek, öğretmenlerimizin başarısını arttırabilirsek, arkasından çalışma şartlarının iyileşmesi, ücret ve maaşlarının arttırılması çok daha kolaydır."

Bundan ne anlam çıkabilirsiniz? Ben şöyle anladım, “şu an çalışan mevcut öğretmenler yeteneksiz ve başarısız olduğundan fazla ücreti hak etmiyorlar. Üstün yetenekli ve başarılılar öğretmen olursa ücretlerini artırabiliriz.”

Düşünüyorum da ben üstün yetenekli liseyi yeni bitirmiş bir genç olsam, bu ülke de 250-300 bin işsiz öğretmen varsa, mevcut öğretmenler ve yöneticiler sürekli bakan tarafından küçük düşürülüp aşağılanıyorsa, öğretmen maaşları yetersiz durumdaysa, vb. eğitim fakültesini tercih eder miyim?

Sayın bakan durum böyle iken en yetenekliler öğretmen olsun diye bekliyorsa ona iyi beklemeler diliyoruz.

Oysa şu anda bütün öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz ülkemizin en ücra yerlerinde ve şehir merkezinde her türlü fedakârlığı yaparak öğrencilerini bu ülkeye faydalı birer vatandaş haline getirmek için uğraş veriyorlar. Bunları yaparken kendilerine teşekkür edilmek yerine bakan tarafından küçük düşürülmek zorlarına gidiyor ama yine de canla başla görevlerini yapmaya devam ediyorlar.

Bütün bunlara rağmen eğitim fakültesi mezunlarından öğretmenlik için KPSS hazırlananlar varsa, onlara tavsiyemiz KPSS’ye değil “yetenek sizsiniz” yarışmasına hazırlansınlar. Çünkü sayın bakan en yeteneklilerin öğretmen olacağını söyledi. Böylece  Hülya AVŞAR, Acun ve Sergen’e de yeni bir iş kapısı açılmış oldu…..

Saygılarımla…

Sencer KAYA

Eğitim Yöneticisi

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları BAŞARI REKLAM GAZETE YAY. TİC. LTD. ŞTİ. 'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.