Avcı: SBS'nin yerine gelen sınavları sabote ettiler

Avcı: SBS'nin yerine gelen sınavları sabote ettiler

SBS’nin yerine gelen sınavların işleyip işlemediğini test ettiklerini söyleyen Bakan Avcı, başarılı olunmamasını isteyen bir kesim tarafından sabote edilmeye çalışıldığını söyledi.

SBS'nin yerine gelen sınavların işleyip işlemediğini test ettiklerini söyleyen Bakan Avcı, başarılı olunmamasını isteyen bir kesim tarafından sabote edilmeye çalışıldığını söyledi.

SBS'nin yerine önümüzdeki perşembe-cuma günleri Mili Eğitim Bakanlığı'nın merkezi olarak yapacağı sınav için hazırlıklar sürerken Bakan Avcı 'Milli Eğitimde Neler Oluyor?' toplantısında, "Bu uygulamanın yürümeyeceğini göstermek isteyen bir kesim tarafından test yaparken sabotajlar yapıldı" dedi. SETA'nın toplantısında kendisine sorulan "SBS yerine uygulanacak merkezi ortak sınavları öncesinde yapılan pilot çalışmanın sonuçları nasıl?" sorusuna Bakan Avcı şöyle yanıt verdi:

Yürümeyeceğini göstermek için

"Yeni bir sınav icat etmedik. Sınavlar ortak ve denetimli yapılacak. Velilere, 'özel bir gün gibi havaya girmeyin, okula götürmeyin' dedik. Nöbete götürüyor gibi yapmayın. Bu sınavın seçilmiş illerde pilotunu yaptık. Bu pilot uygulamayla, kendimizin ve yardımcı olan diğer kurumların performansını test ettik. Hiç aklımıza gelmeyen sabotajlarla da... Böyle bir uygulamanın yürümeyeceğini göstermek isteyen bir kesimin de var olduğunu maalesef bu pilot uygulama sırasında gördük. Onun için tedbirlerimizi ona göre alıyoruz. Hava şartları da zorlamazsa başarılı sınavlar yapacağımızı düşünüyoruz."

'Bu hakkımı nasıl engellersiniz?'

Toplantı sırasında Bakan Avcı ile bir veli arasında şu diyalog geçti;

- Çocuğumun halk eğitim merkezlerinde, açık liselerde eğitim almasını istemiyorum. Dershaneden memnunum, bu hakkım neden engelleniyor, nasıl engellersiniz?

- Avcı: Çocuğunuzun bu nitelikte eğitim almasını sağlamak için etüt eğitim merkezlerini muhafaza ediyoruz. Dershaneye giden ayrıcalıklı yüzde 15'lik kesim.

- Benim çocuğum 8. sınıfta, bu hafta sınava girecek. Siz istediğiniz kadar sınav değil deyin ama sınav. Ayrıca 8. sınıfta dershaneye gidenlerin oranı yüzde 15 değil yüzde 40.

- Avcı: Evet 8. sınıflarda yüzde 42 ama geri kalan yüzde 58 de var. Biz hepsini düşünüyoruz. Halk eğitim merkezine ya da ücretsiz etüt merkezine gidebilir. Amacımız tüm çocuklara fırsat eşitliği sağlamak.

www.vatanim.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.