Avrupa Birliğinden geri adım

Avrupa Birliğinden geri adım

AB geri adım atıyor: Anlayış göstermeliyiz, AB İçişleri Komiseri Dimitris Avromopoulos, Türkiye'nin terörle mücadele yasasını değiştirmek istemeyişine anlayış gösterilmesi gerektiğini söyledi.

AB ile Türkiye arasındaki terör tanımı çıkmazı için önemli bir adım atıldı. AB İçişleri Komiseri Dmitris Avromopoulos, Türkiye'nin terörle mücadele yasası konusunda gösterdiği hassasiyetle ilgili açıklamalarda bulundu.

UZLAŞI SİNYALİ VERDİ

Berlin'de yayımlanan 'Tagesspiegel' gazetesine konuşan Avromopoulos, Türkiye'nin terörle mücadelede yoğun baskı altında olduğunu söyledi. Avramapoulos, Türkiye'nin terörle mücadele yasasını değiştirmek istemeyişine anlayış gösterilmesini istedi ve bu konuda uzlaşı sinyali verdi.

Avrupalı komiser, "Türk hükümetinin omzundaki terörle mücadelede taşıdığı ağır yükü küçümseyemeyiz" ifadelerini kullandı. Terörle mücadele yasası AB ile Türkiye arasında büyük tartışmalara neden olmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

AB, vize serbestisi için Türkiye'ye terörle mücadele yasasını değiştirme şartı koşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB'nin bu tutumuna; "Türkiye terörle mücadelede en yoğun dönemlerinden birini yaşaıyor. Terör ile mücadele yasasında AB'nin isteği doğrultusunda yapılacak bir değişiklik Türkiye'nin adeta elini kolunu bağlıyor. Bundan dolayı Türkiye bu konuda geri adım atmıyor." şeklinde tepki göstermişti.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.