Avusturya Dil Okulları 2022 Kayıt Ücretleri ve Vize İşlemleri

Avusturya Dil Okulları 2022 Kayıt Ücretleri ve Vize İşlemleri

Avusturya ulusal dili Almanca veya Avusturya Almancasıdır. Avusturya’da yabancı dil olarak genellikle İngilizce seçilmektedir, ancak ebeveynlerin en az üçte ikisi çocuklarının farklı bir dil öğrenmesinden yanaysa...

Avusturya ulusal dili Almanca veya Avusturya Almancasıdır. Avusturya’da yabancı dil olarak genellikle İngilizce seçilmektedir, ancak ebeveynlerin en az üçte ikisi çocuklarının farklı bir dil öğrenmesinden yanaysa Hırvatça, Çekçe, Fransızca, Macarca, İtalyanca, Slovakça veya Slovence arasında bir seçim yapılabilmektedir. Avusturya’da alt orta öğretimde, her öğrenci en az bir yabancı dil öğrenmek zorundadır.

Avusturya Enstitüsü veya Österreich Enstitüsü, öğrenim görmeyi seçilen dil seviyesinin tamamlanmasının ardından Avusturya Almanca Dil Diploması olan ÖSD-Österreichisches Sprachdiplom Deutsch'u kazanma imkânı ile Avusturya Almanca dil kursu sağlamaktadır. Avusturya dil kursu sayısının fazla olması, ülkede yabancı öğrenci sayısının artmaya devam etmesini sağlamaktadır.

Avusturya’nın sahip olduğu doğa, dağlar ve göllerin yanı sıra ünlü kültür kurumları ve turistik yerler Avusturya’da dil eğitimi alınırken ziyaret edilmesi gereken cazibe merkezleridir. Avusturya dil okulu ücretleri haftada ortalama 460 dolardır.

Avusturya’da dil eğitimi almak isteyen T.C vatandaşları Avustuya dil okulu vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir.

Avusturya Dil Eğitimi İmkanlarının En Fazla Olduğu Şehirler Hangileridir?

Avusturya'daki dil okulları, etkili çalışmaları Avusturya'da eğitim almanın heyecan verici deneyimiyle birleştirmek isteyenler için en iyi seçimdir. Avusturya dil kursları vasıtasıyla nitelikli anadili öğretmenleri, çeşitli eğlence tesisleri ve ilginç kültürel harmoniyi deneyimleme imkanı sunulmaktadır.

Avusturya dil eğitimi imkanlarının en fazla olduğu şehirler arasında Viyana, Graz ve St. Gilgen bulunmaktadır. Viyana Almanca dil okulu, genel Almanca, standart, yoğun ve süper yoğun seçeneklerini sunmaktadır. Viyana dil kursu alternatifleri arasında Eton Enstitüsü, Aktiv Viyana Dil okulu, MHC gibi kurumlar yer almaktadır. ActiLingua Dil Okulu Viyana dil okulu kategorisinde ilk sıradadır.

Avusturya'nın En İyi Dil Okulları Hangileridir?   

Avusturya’nın en iyi dil okulları aşağıda listelenmiştir.

  • Aziz Gilgen Uluslararası Okulu: St. Gilgen kasabasında İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Fransızca dil eğitimleri vermektedir.
  • Köy Kampları Avusturya: Salzburg’da yer alan okul, Almanca ve İngilizce dil kursları sunmaktadır.
  • Humboldt-Institut Wien: Viyana’da gençler için Almanca kursu veren bir kurumdur.
  • Deutsch-Institut Wien: Viyana’da Almanca dili eğitimi vermektedir.
  • ActiLingua Akademi: Viyana'daki seçkin konumlardaki üç okulda Almanca dil eğitimi sunan kuruluştur.
  • DIG Deutsch: Steiermark eyaletindeki en eski Almanca dili eğitim kurumudur.
  • IFU Sprachschulung: Viyana’daki Almanca öğreten en iyi dil okullarından biridir.
  • Viyana'da Alman yaz kampı: Viyana'da Almanca yaz kampları, yazın Almanca öğrenmek isteyen çocuklar ve gençler içindir.

En Popüler Avusturya Almanca Kursu Hangisidir?     

image002-192.jpg          

Actilingua Academy, Avusturya'nın en popüler dil okullarından biridir ve ülke genelinde ofisleri bulunmaktadır. Actilingua Academy, yetişkinler için grup ve özel sınıflar, tatil seansları ve yoğun öğrenme kursları sunmaktadır. Viyana Almanca kursu kategorisinde çok fazla alternatifi bünyesinde barındıran bir şehirdir.

En İyi Avusturya İngilizce Dil Okulu Hangisidir?                  

image003-156.jpg

En iyi Avusturya İngilizce dil okulu Viyana'daki Plößlgasse'deki Belvedere Sarayı'nın hemen yakınında yer alan KERN CEF dil okuludur. KERN CEF dil okulunda diğer dillerde kurslar verilmesine rağmen, İngilizce kursları oldukça popülerdir.

Avusturya İngilizce dil okulu ister başlangıç ​​kursu, ister bireysel eğitim, tazeleme kursu, ister yoğun eğitim veya iş için İngilizce kursları ile kişisel ihtiyaçlara ve öğrenme hızına uygun İngilizce kursu seçenekleri sunmaktadır.

2022'de Avusturya Dil Okulu Fiyatları Ne Kadardır?

Avusturya dil kursu fiyatları minimum 400 euro ile maksimum 2.800 euro arasında değişmektedir. Avusturya dil okullarından biri olan Actilingua Academy’de 4, 6, 8, 10 ve 12 haftalık süreler için farklı kayıt ücretleri talep edilmektedir.

Avusturya dil eğitimi fiyatları 4 hafta için 780 euro, 6 hafta için 1.120 euro, 8 hafta için 1.460 euro, 10 hafta için 1.800 euro ve 12 hafta için 1.828 euro civarındadır. Avusturya İngilizce dil okulu fiyatları 1 yıllık süre için 3.000 euro civarındadır. Avusturya'da bulunan Viyana İngilizce dil okulu fiyatları 2 ila 4 haftalık kurslar için 400 ile 800 euro, daha uzun süreli dil kursları ise 500 ile 750 euro arasındadır; kurslardan özel ders alınmak istenmesi halinde fiyatlar yükselmektedir.

Avusturya dil okulu fiyatları okulun eğitim kalitesine, konumuna, bulundurduğu öğrenci ve öğretmen sayısına, öğrencinin tercih ettiği dil kursunun eğitim süresine, eğitim alınacak dile göre değişmektedir. Viyana ve Salzburg dil okulları, diğer küçük şehirlere göre daha yüksek ücretler istemektedir. Avusturya’da daha kısa süreli yoğunlaştırılmış eğitimlerin ücretleri de standart dil eğitimlerine göre farklı olabilmektedir.

Yabancı Kişilerin Avusturya'da Dil Eğitimi Alabilmesi İçin Gerekenler Nelerdir? 

Yabancı kişilerin Avusturya’da dil eğitimi alabilmesi için gerekenler aşağıda listelenmiştir.

  • Son 10 yıl içinde alınmış geçerliliği olan bir pasaport
  • Avusturya dil okulu vizesi
  • Avusturya dil okulu kabul mektubu
  • Avusturya seyahat sağlık sigortası
  • Avusturya dil okulu ve geçim masrafları için yeterli finansal kaynak         

Avusturya Dil Kursu Vizesi Nasıl Alınır?  

Avusturya dil kursu vizesi başvuruları için öncelikle gerekli evrakların hazırlanması, sonrasında yetkili aracı kurum üzerinden vize randevusunun alınması gerekmektedir.

Randevu gününde ve saatinde başvuru merkezine giderek evrak teslimi, biyometri işlemleri ve vize ücretinin ödenmesi işlemlerinin tamamlanması ile Avusturya vizesi başvurusu gerçekleştirilmektedir.

Avusturya Dil Kursu Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hangileridir?        

Avusturya dil kursu vizesi için gerekli evraklar aşağıda sıralanmıştır.

  • Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, en az 2 adet karşılıklı boş sayfa içeren, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerliliği olan bir pasaporta sahip olunması gerekmektedir.
  • Avusturya ulusal vize başvuru formu: Başvuru formunun el ile büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması zorunludur.
  • Fotoğraf: 3,5 x 4,5 cm ölçülerinde 2 adet yeni çekilmiş renkli biyometrik fotoğraf eklenmelidir.
  • Dil okuluna kayıt belgesi: Tercih edilen dil okulu için kayıt belgesi ve ödeme makbuzu sunulmalıdır.
  • Avusturya seyahat sağlık sigortası: Avusturya seyahat süresini kapsayan ve tıbbi masraflar için en az 30.000 euro teminatlı olması gereken seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
  • Askerlik durum belgesi: Başvuru sahibinin askerlik yapma durumunu gösteren belge eklenmelidir.
  • Uçak rezervasyonu: Avusturya’ya gerçekleştirilecek seyahat için tarih bilgilerini içeren uçuş rezervasyonu başvuruya eklenmelidir.
  • Konaklama belgeleri: Tüm konaklama süresini kapsayacak şekilde düzenlenmelidir.
  • Öğrenci belgesi: Başvuru sahibi öğrenci ise QR kodlu öğrenci belgesi sunulmalıdır.
  • Mali belgeler: Avusturya’da eğitim alınacak süre zarfında başvuru sahibinin masrafları karşılayabileceğini kanıtlar nitelikte banka hesap dökümü gibi belgelerin veya sponsor belgesinin sunulması gerekmektedir.

Avusturya Dil Okulu Vizesi Ücreti Ne Kadardır?          

Avusturya dil okulu vizesi ücreti 150 euro tutarındadır. Avusturya dil okulu vize başvuru harcının euro cinsinden nakit olarak ödenmesi gerekmekte, kredi kartı kabul edilmemektedir.

2022 yılı için tüm vize başvuru harcı, form doldurma, seyahat sağlık sigortası, otel ve ulaşım rezervasyonları, gerekmesi halinde yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil Avusturya dil kursu vizesi masrafları ortalama 235 euro tutmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.