Ayaş'ta Geciken Değişim:  Naime Ali Karataş Anadolu Lisesi

Ayaş'ta Geciken Değişim: Naime Ali Karataş Anadolu Lisesi

Ayaş'ta Geciken Değişim: Naime Ali Karataş Anadolu Lisesi

Ayaş Naime Ali Karataş Çok Programlı Lisesi , Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmüştür.  2014/2015 Öğretim Yılında Ankara ilçelerinde Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen birkaç liseden biridir. Bünyesinde Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi kurumları bulunmaktadır. Sınavsız öğrenci aldığı dönemlerde bile  coğrafya, felsefe ve fizik branşlarında Ankara ve Türkiye birinciliği, kimya alanında Türkiye ikinciliği olan bu okulun sınavlı öğrenci alması durumunda  büyük başarılara imza atması beklenilen bir durumdur. Bu okulun başarısının nedenlerine gelince ;

17 Yıllık tam uzman bir kadroyla çalıştırdıkları Üniversite ve ara sınıflara hazırlık kursu bulunmaktadır. Bilindiği üzere dershaneler kapatılmaktadır. Dershane açığı bu yolla giderilmektedir. Öğrencilerinin kurs gelişimlerini izleyebilmek için ayda 1 veya 2 defa deneme sınavı yapılmaktadır. 2012-2013 Üniversite yerleştirmelerinde türünde e ANKARA ve TÜRKİYE Birincilikleri bulunmaktadır. Tekli eğitim verilmekte olup dersler 09.00 da başlayıp 16.30 da sona ermektedir.

Disiplin öncelikleri olmuş, veli izni olmadan öğrenciler okul dışına bile bırakılmamaktadır. Tenefüs ve öğle aralarında etüd çalışması isteyen öğrencelere okulun tüm imkanları sunulmaktadır. 2013 Yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarında 2100 okul içerisinde ANKARA Birincisi olmuş bir okul .

Branş Öğretmenlerinin hepsi kadrolu ve deneyimlidir. Açık branşları bulunmamaktadır. Avrupa Birliği Projeleri ve Ulusal Projeler konusunda AR-GE ekipleri deneyimlidir. Öğrencilerinin sosyal yönden gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla sürekli projeler yapılmakta ve uygulanmaktadır. Örneğin 2013/2014 Öğretim yılında Portekiz ortaklı e-City ( Elektronik Şehir ) projesi yürütülmüştür. Ankara Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerine Resim Kursu, Fotoğrafçılık Kursu, Ebru Kursu , Bilim Kursu , Taş Bebek Kursu açılmıştır. Kursiyerlerden 40 tanesi tüm masrafları karşılanarak İstanbul Gezisine götürülmüştür. Sosyal Faaliyetlerde her türlü kurumsal destek okul tarafından verilmektedir.

Son sınıfta okuyup üniversite sınavına girecek olan başarılı öğrencilerilerine Ali Karataş bursu verilmektedir. Merkezlere yakın bir okul olması nedeniyle Sincan, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Eryaman, Etimesgut ve İstanbul Yolu üzerinden tek vasıta ile gelinebilmektedir.  Aynı zamanda Ayaş İlçesinin köylerinden taşımalı olarak öğrenciler okula gelebilmektedir.

Öğrencilerin devamsızlıkları aksatılmadan velilere iletilmekte, birebir veliyle devamsızlıklar konusunda iletişime geçilmektedir. İzin talep eden öğrencilerimizin velilerinin izni olmadan hiçbir şekilde bu talepleri karşılanmamaktadır. Sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenler sık sık veli toplantıları düzenleyerek öğrencilerin gelişimleri hakkında katılan velilere bildirimde bulunmaktadır. Gerektiği durumlarda öğrencilerin evlerine ziyaretlerde bulunulmaktadır. Ailelere seminerler düzenlenmektedir. Okuldaki çalışmaların tamamı istişareye dayalı olarak yapılmakta ve memnuniyet anketleri uygulanmaktadır.

4 Müdür Yardımcısı, 2 Rehber Öğretmen , 40 Branş öğretmeniyle, gelin çocuğunuzun geleceğini birlikte planlayalım demektedirler.

 

 

WEB     : www.anakcpl.meb.k12.tr

E-Posta    : 281489ayas@gmail.com

Telefon    : 712 17 18  

Belgegeçer   : 712 10 52

 

image001-028.jpg

image002-028.jpg

image003-025.jpg

image004-018.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.