Babacan, sağ kolu ile ilgili yolsuzluk iddialarında sessizliğini koruyor

Babacan, sağ kolu ile ilgili yolsuzluk iddialarında sessizliğini koruyor

Babacan, sağ kolu ile ilgili yolsuzluk iddialarında sessizliğini koruyor

Ak Parti'den koparak çok iddialı bir şekilde siyaset meydanına giren DEVA Partisilideri Ali Babacan'ın sağ kolu olarak basına yansıyan Birol Aydemir hakkında basına yansıyan promosyon yolsuzluğuyla ilgili habrimiz oldukça ses getirdi.

Ancak, Babacan görmedim, duymadım, bilmiyorum taklidi yapıyor ve hala sessizliğini koruyor. Cüneyt Özdemir'in youtube kanalında soruları cevaplandıran Babacan, programda mevcut çalışma arkadaşlarıyla ilgili çok iddialı ifadeler kullanmıştı. Birlikte çalıştığı arkadaşlarının kamuda çok önemli görevlerde bulunduğunu, balı tutmasına rağmen hiç birisinin eline balın bulaşmadığını ifade etmişti.

Cüneyt Özdemir'in programında hemen hemen herşey sorulmuş ama google'da küçük bir araştırmayla dahi görülebilecek bazı iddialar sorulmamıştı. Tecrübeli bir gazetecinin bu iddiaları gözünden kaçırması herhalde mümkün olmasa gerektir.Ali Tezel Babacan'ın sağ kolunun promosyon yolsuzluğu yaptığını belgelemişti

Habertürk eski yazarı Ali Tezel, 2010 yılında köşesinde DEVA Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir hakkında çok ağır eleştiriler ve iddialarda bulunmuştu. Hatta yapılan usulsüzlük belgeleriyle birlikte ortalığa saçılmıştı ve hala da internet ortamında bulunuyor. Benzer iddialar belgeleriyle birlikte dönemin KESK Genel Başkanı Osman Biçer tarafından bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Biz de konuyu gündeme getirmiştik. Ancak, Babacan iddialarla ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor. Temiz siyaset iddiasıyla meydanlara inen bir siyasetçinin sağ kolu ile ilgili çok ağır iddialara cevap vermemesi acabaları çoğaltıyor. Bu iddialar, kör ve sağır taklidi yapılarak geçiştirilecek cinsten iddialar değildir. Bakalım ilerleyen zamanda daha neler gündeme gelecek. Babacan'ın bu iddiaların yalan olduğunu ve bu iddialar hakkında yasal takip yapıldığını söylemesini bekliyoruz. Bu konuyu takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Sürekli şeffaflıktan bahseden bir kişinin bu konuda da şeffaf olması gerekmez mi? Eğer en yakınınızdaki insanın yaptığı usulsüzlükleri dahi fark edemiyorsanız ülke yönetimine talip olmanız biraz garip değilmi?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.