Bahçeli Davutoğlu’nu hedef aldı

Bahçeli Davutoğlu’nu hedef aldı

Barzani’ye “Kak Mesut” diyen eski Başbakan sosyal medya hesabı üzerinden geçtiğimiz Pazar günü 10 maddelik bir açıklama yaparak kendini hatırlatma gereği duymuştur.

Muhterem Arkadaşlarım,

Barzani’ye “Kak Mesut” diyen eski Başbakan sosyal medya hesabı üzerinden geçtiğimiz Pazar günü 10 maddelik bir açıklama yaparak kendini hatırlatma gereği duymuştur.

Bu şahıs Kerkük’ün asırlardır bütün etnik ve mezhebi renkleri, aidiyetleri bünyesinde barındırdığını açıklamıştır.

Anlaşıldığı üzere Kerkük’ün Türkmen ruhunu inkar etmiş, Türkmen yurdu olduğunu yok saymıştır.

Yani kendisinden bekleneni bir kez daha yerine getirmiştir.

Stratejik derinlikte az kalsın Türkiye’yi boğmak üzere iken görevden el çektirilen bu zihniyet, şimdi kalkmış, sanki fikrin nedir diye sorulmuş gibi mesajlar verme gereği duymuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Barzani’ye referandumu iptal et diyor, Irak’ın siyasi birliğine, toprak bütünlüğüne tartışmasız önem veriyor, ne var ki eski Başbakan çıkıp müzakere tavsiyesinde bulunarak referandumun dondurulmasını öneriyor.

Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, Dışişleri Bakanlığı, TSK güçlü bir iradeyle ağız birliği içindeyken, bir eski Başbakan’ın durumdan vazife çıkararak devletin politikalarına aykırı beyanat vermesi, Türkmenlerin haklarına kara çalması gafillik ve garabettir.

Ve de hükümetin politikalarını sabote etmektir.

Sorarım sana, durdun durdun da şimdi niye ortaya çıktın?

Sıfır sorun enkazı daha kaldırılmamışken, sana ne oluyor, sen hangi yüzle konuşuyorsun?

Barzani lobisinin değirmenine deyim yerindeyse su taşıyor.

Kerkük’ün acıları büyürken, kayıpları artarken; hala zalimlerin sözcülüğüne cüret edenlerin varlığı kabul edilemez işbirlikçilik ve ilkesizlik örneğidir.

Bölgesel barış ve huzuru bozmak için pusuya yatmış olan mihraklara Türkiye komşuluk hukuku, tarihsel ve kültürel ilişkiler kapsamında tavrını ve azametini çekinmeden göstermelidir.

Kerkük’ün kimliğiyle, statüsüyle oynamak korkunç olaylara neden olacaktır.

Bunun önüne geçmek tarihi görevimizdir.

Kerkük sahipsiz değildir; sahip çıkacak kudret ve ümit Türk milletidir.

Türkmenler tutsak ve mahkûm değildir, Türkiye ve Irak’ın ortak tutumu ve samimi diyalogları perşmerge ve terörist işgalinin belini kırmaya çok şükür yetecektir.

Güney sınırlarımıza paralel şekilde kurulmak istenen terör devleti milli iradenin, milli gücün müdahalesiyle henüz doğmadan ölüme terk edilecektir.

Türkiye Fırat Kalkanı Harekatı’ndan sonra başlattığı İdlib operasyonuyla terörizmin boğazına sarılmış, Akdeniz’e çıkış yollarını kesmiştir.

TSK’nın 8 Ekim 2017’den itibaren başladığı keşif faaliyetleri, 12 Ekim 2017 tarihiyle gözlem noktalarını teşkil faaliyetleriyle derinleşmiş ve tesir alanını genişletmiştir.

Astana sürecinde ateşkesin tesis, gözetim ve devamını temin amacıyla; garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları kapsamında sınırlarımızın hemen dibindeki askeri haraketlilik sürmektedir.

İdlib’in baştan ayağa temizliği şarttır.

Çatışmasızlık genele hâkim kılınmalıdır.

Bu yapılıyorken, İdlib sınırındaki Bereket Dağı’ndan Afrin’deki terörist yapılanmayı her gelişmeye hazırlıklı olacak şekilde izlememiz kaçınılmaz bir zarurettir.

Türkiye terör koridorunun açılmasına izin vermeyecektir.

Türkiye Kürdistan fitnesinin kurulmasına fırsat vermeyecektir.

Bugün İdlib, yarın Afrin, Ayn el Arab, Cezire derken; Türkmeneli’nin namus ve şeref mücadelesine destek vermek için kahramanlarımızın işgalcilerin tepesine ansızın balyoz gibi inmesi duamız, isteğimiz ve beklentimizdir.

Küresel güçlerin kiralık katil olarak tuttukları IŞİD, PKK, FETÖ, YPG ve diğer cinayet ve ihanet örgütlerinin kökü kazınmadan, kaynakları kurutulmadan ne Türkiye’ye ne de bölge ülkelerine huzur yoktur.

Bu terör örgütleri aynı merkezden kumanda edilmektedir.

Bunlar ki, İslam toplumlarına, asırlık medeniyetlere, Türklüğün hayat alanlarına saldırı emri alan kanlı canavarlardır.

Birbirlerinin ayağına basmazlar.

Birbirleriyle ihtilaf içinde görünseler de, gerçekte kucak kucağa fitne ve dehşet saçarlar.

Geçtiğimiz günlerde, Suriye’nin Rakka kentinde PKK-PYD’nin IŞİD’le uzlaşması, IŞİD’li teröristlerin Deyrizor kırsalına güvenle tahliyesi herkesin gözü önünde cereyan etmiştir.

Artık bölücü katillerin içte ve dışta burnundan getirmek milli ve manevi mirasımıza karşı tehiri imkânsız görevimizdir.

Türk milleti muhasım güçleri yerin dibine sokacak cesaret ve inanmışlıktadır.

İhanet, iman ve milli irade karşısında tel tel dağılacaktır.

Karşımızda kim durursa dursun, önümüze kim çıkarsa çıksın; alayını ezip geçmek mukadderat ve mukaddesatımıza borcumuzdur.

Biz manevi borcumuza sadığız, inşallah ödeyeceğiz.

Biz milletimize ve ülkemize sevdalıyız, yan bakanları da Allah’ın izniyle yıkıp aşacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.