Bahçeli'den Başkanlık ve Yeni Anayasaya Destek

Bahçeli'den Başkanlık ve Yeni Anayasaya Destek

MHP lideri Bahçeli, AK Parti'nin "22 Mayıs Kongresinden sonra, terörle mücadele tavsayacak, Türkiye'nin zayıflaması ve boşluğa düşme ihtimali doğacaksa, düne kadar hükümete verdiğimiz fiilî destek hukukî bir boyut alacaktır, MHP sorumluluğu almaya hazır"

Ankara’da MHP Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 12. Dönem Sertifika Töreni’nde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeminde terörle mücadele, yeni başbakan profili ve partisindeki kurultay tartışmaları vardı. Tehdit altında olduğunu söylediği Türkiye'nin ‘düşük profilli bir Başbakan’ ya da ‘zaafa düşmüş bir hükümet’e tahammül edemeyeceğini ifade eden Bahçeli, ülkenin çıkarları için hükümete hukuki destek verebileceklerini belirtti:

“Çünkü yüksek risk ve tehlikeler ülkemizin üzerinden silindir gibi geçebilecektir. Biz asla bir vatan kaybetmek istemiyoruz. Bu itibarla güçlü bir iktidarın varlığını milli bir ödev olarak değerlendiriyoruz. AKP'nin 22 Mayıs Kongresinden sonra, terörle mücadele tavsayacak, Türkiye'nin zayıflaması ve boşluğa düşme ihtimali doğacaksa, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bunu seyretmesi şimdiden söylüyorum akla ve milliyetçi şuura tamamen aykırıdır.

FİİLİ DESTEK HUKUKİ BOYUT ALABİLİR
Eğer ihtiyaç hâsıl olursa, eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca ülke ve milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu kanıtlayacaktır.”

Al Jazeera'nın haberine göre konuşmanın ardından bir gazeteci, Bahçeli’ye üst paragraftaki sözlerini hatırlatarak "Bu sözleriniz AK Parti'nin başkanlık sistemi teklifine bir destek olarak yorumlanabilir mi?" diye sordu. Bahçeli, "Tek bir boyuta indirgeyerek hükümetin veya Cumhurbaşkanı'nın isteği doğrultusunda bir cevabı bizden beklemeyiniz. Bizim söylediğimiz çok daha derin, çok daha anlamlı ve daha ülke yararı içindir" karşılığını verdi.

ÜLKEMİZİN KADERİ AK PARTİ'NİN ELİNDEDİR
MHP Genel Başkanı, AK Parti’nin içişlerine karışmak gibi bir niyetlerinin olmadığını, ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevini bırakma kararının nedenini de merak ettiklerini konuşmasında söyledi:

"Ülkemiz kansız ve silahsız bir hükümet tasfiyesini yaşamaktadır. Sandıktan çıkan bir Başbakan'ın, 1 Kasım'dan itibaren geçen 6 aylık sürenin sonunda teslim bayrağını çekmesini ibretle izliyoruz. Elbette AKP'nin içişlerine karışma gibi bir yanlışın tarafı olmayız. Ancak AKP'deki gelişmeler yalnızca bir partinin meselesi de görülmeyecektir. Zira ülkemizin kaderi hali hazırda AKP'nin elindedir.

Bu ülke Türk milletine aittir. Bıçak sırtında sosyal ve ekonomik dengeler varken, iç ve dış politik gelişmeler alarm verirken, Sayın Davutoğlu'nun hangi zaruri nedenlerle görevini bırakma kararı aldığını pek tabii merak eder, peşine düşeriz. Dere geçilirken at değiştirilmesinin mahsurlu olduğunu da çekinmeden söyleriz."

PARALEL EMEL NÜFUZ EDEMEZ
Bahçeli, partisindeki kurultay tartışmaları için şu ifadeleri kullandı:

"Bu ocağa hiç kimse istikamet çizemez. Bu ocağa hiçbir paralel emel nüfuz edemez. Bu ocak helaldir, dualıdır, ecdadın emanetidir. Faili meçhul cinayetleri kabullenip MHP'ye mal etmek için hazırlık yapanlar elbette bu kutlu hareketi durduramaz, bu büyük hareketi engelleyemez. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi'nin karalanmasına, suçlanmasına, en başta Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in asil ve soylu neferleri izin vermeyecektir.

MHP, hain ve işbirlikçilerin hasmı; Türkiye düşmanı çevrelere aman vermeyecek inanmışlık anıtı ve cesur yürektir. Tıpkı daha önceki saldırılar nasıl geçtiyse, bugünkülerde bir müddet sonra mutlaka geride kalacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi bu cennet vatanı namus bildiğinden hak ettiği zirvelere çıkaracak, mutlaka da iktidar olacaktır."

TAKDİR YARGITAY'IN
Bahçeli, bir gazetecinin "Önümüzdeki hafta Yargıtay 12. Dairesinin olağanüstü kurultay konusunda karar vermesini bekliyor musunuz?" sorusu üzerine ,"Karar Yargıtay aşamasındadır. Milliyetçi Hareket Partisi yasaya uygun hareket etmekte ve yasanın verebileceği karara da saygılı olmaktadır. Şimdi Yargıtaya müracaatımız yapılmıştır, onların değerlendirmesini ve vereceği kararı beklemekteyiz. Takdir Yargıtay’ındır" ifadesini kullandı. (Karar.com)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum