Bahçeli’den İmralı Heyeti Sonrası Dikkat Çeken Sözler: “İmzamı Atıyorum”

Bahçeli’den İmralı Heyeti Sonrası Dikkat Çeken Sözler: “İmzamı Atıyorum”

DEM Parti İmralı heyeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret etti. Görüşme sonrası Bahçeli, “Pervin Hanım konuyu açıkça ifade etti, her cümlesine imzamı atıyorum” dedi.

Terörsüz Türkiye süreci kapsamında siyasi temaslar hız kesmeden devam ediyor. Sürecin önemli aktörlerinden biri olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti’nin İmralı heyetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında bir araya geldi.

Görüşme Meclis’te Yapıldı

DEM Parti İmralı heyeti; Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol’dan oluştu. Heyet, Bahçeli ziyaretinden önce DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile de görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından taraflar kameraların karşısına geçti.

Pervin Buldan: “Çok Verimli Bir Görüşme Oldu”

Pervin Buldan, Bahçeli ile yapılan görüşmenin ardından şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Bahçeli ile son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik. 2 Aralık’ta İmralı’da yaptığımız görüşmeye dair kapsamlı bilgilendirme yaptık. Sürecin yeni bir aşamaya geçtiğini düşünüyoruz. Yasal ve hukuki bir zemine ihtiyaç var. Bunun bir barış yasası olması gerektiğini ifade ettik.”

Buldan, Bahçeli’nin sürece yönelik katkılarının da önemli olduğunu vurguladı.

Bahçeli: “Her Cümlesine İmzamı Atıyorum”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Pervin Buldan’ın açıklamalarına açık destek verdi. Bahçeli, kısa değerlendirmesinde şu ifadeyi kullandı:

“Pervin Hanım her konuyu açıklıkla ifade ettiler. Her cümlesine imzamı atıyorum.”

Bu açıklama, görüşmenin siyasi kulislerde dikkat çeken mesajı olarak yorumlandı.

Sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan Var

DEM Parti İmralı heyetinin, siyasi parti temaslarını tamamladıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da görüşme talep edeceği öğrenildi.

MHP’den 120 Sayfalık Rapor

Öte yandan MHP, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin 120 sayfalık raporunu TBMM’ye sundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, raporda ağırlıklı olarak siyasal değerlendirmelere yer verildiğini ve hukuki adımların örgütün tamamen dağılmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.