Bahçeli'nin Ak Partili adaylara tepkisinin nedeni

Bahçeli'nin Ak Partili adaylara tepkisinin nedeni

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'ndaki ortağı AK Parti'nin milletvekili adaylarına "MHP üzerinde oyun oynamaya kalkmayın, MHP'yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir" sözünün gerekçesi ortaya çıktı.

Bahçeli, Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda yaptığı konuşmada AK Partili milletvekili adaylarına sert uyarılarda bulundu. Bahçeli'nin "Özellikle AK milletvekili adayları oyuna gelmeyin. Kendinize dikkat edin, fitneye düşmeyin. İttifakımız AKP ve MHP'dir. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP'yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir. Bunu böyle bilin" ifadeleri bu uyarılardan en dikkat çekici olanlarıydı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, MHP Genel Merkezi'ne son günlerde AK Partili adayların propaganda yöntemine ilişkin şikayetler gelmeye başladı.

MHP'li il yöneticilerinin doğrudan Bahçeli'ye de ilettiği bu şikayetler, AK Parti'li milletvekili adaylarının "İttifak ileride son bulacak. MHP'yi boş verin AK Parti'ye oy verin" şeklinde bir söylem kullandıkları ekseninde yoğunlaştı. Özellikle MHP ile başa baş olunan iller ve Orta Anadolu bölgesinde AK Parti saflarında yer alan milliyetçi kökenli isimlerin bu söylemi kullandıkları anlatıldı.

'MHP İLE İTTİFAK BOZULACAK DİYEREK OY TOPLAMA ÇALIŞIYORLAR'

Televizyon programlarında da bu söylemin izlerini gören Bahçeli, Ak Parti'de sınırlı sayıda kalan bazı adayların MHP üzerinde geliştirmeye çalıştıkları bu algıya tepki gösterdi. Bahçeli, bu algının Güneydoğu bölgesinde de geliştirilmek istendiğini görmezden gelmedi. Güneydoğu ve Doğu'da Kürt kökenli vatandaşların oylarına göz kırpan AK Partili bazı adayların, bölgede MHP ile ittifaktan duyulan rahatsızlığı gelecekte ittifakın bozulacağını adres göstererek gidermeye ve oy toplamaya çalıştığını da dikkate aldı.

Bahçeli'nin bazı kurmayları da "AK Partili bazı adayların MHP'yi dışlayan propaganda yürüttükleri bilgisi somut bir şekilde bize ulaştı" açıklamasıyla tabloyu netleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.