Bakan açıkladı:Bayramda hava nasıl olacak?

Bakan açıkladı:Bayramda hava nasıl olacak?

Bakan Eroğlu, hafta sonu hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olmasını beklediklerini açıkladı.

Bakan Eroğlu, yaptığı açıklamada, hafta sonu ve Kurban Bayramı tatili süresince yurtgeneli ile yağış beklenen yerlerde günün büyük bölümünde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini vurguladı. 

SAĞANAK YAĞIŞ GEÇİŞLERİ OLABİLİR

Eroğlu, "Batı bölgelerimizin iç kesimlerinde, bayramın ikinci günü Doğu Karadeniz kıyıları, bayramın son iki günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde öğleden sonraları kısa süreli ve yerel sağanak yağış geçişleri meydana gelebilir." diye konuştu. 

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE OLACAK

Hava sıcaklığında bayram tatili süresince önemli bir değişiklik olmayacağını ve sıcaklıkların Türkiye genelinde mevsim normallerinde seyredeceğini aktaran Eroğlu, şunları belirtti: 

"Mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığında bugün ve hafta sonunda önemli bir değişiklik olmayacağını ve bayramla birlikte sıcaklıkların azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi can ve mal emniyeti açısından önem arz ediyor." 

Yüksek sıcaklıkların yaşandığı günlerde meydana gelebilecek orman yangın riskine karşı vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı'nın bütün Müslüman alemi ile insanlığa hayırlar getirmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine aracı olmasını diledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.