Bakan, 'özel okul payı'nı doğru bulmuyor

Bakan, 'özel okul payı'nı doğru bulmuyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Bakan Selçuk'un özel okullarda okuyan öğrencilere ayrılan payı doğru bulmadığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u ziyaret ederek, eğitimin sorunları konusundaki görüş ve önerilerini iletti. Görüşmede, Kaya'nın CHP'nin kamusal ve milli bir eğitime her zaman destek vereceğini belirttiği ve Ziya Selçuk'un da sorunların çözümü için çalışacakları sinyalini verdiği öğrenildi. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesinin de konuşulduğu görüşmede Kaya, her öğrenciye 500 lira eğitim öğretim harçlığı verilmesini talep etti. Kaya'nın özel okullarda devletin her öğrenciye 5 bin lira destek sağladığını anımsatması üzerine Bakan Selçuk da özel okullara ayrılan bu payı doğru bulmadığını belirtti.

MÜLAKATLAR KALKSIN

LGS ve YKS'de yerleşemeyen öğrenciler, ücretli öğretmenlik ve sözleşmeli öğretmen uygulamalarının çözümünün de masaya yatırıldığı görüşmede Kaya, öğretmen mülakatlarının kalkması gerektiğini de belirtti. Yıldırım Kaya'nın okullara aktanlan kaynağın az olduğu için idareci ve öğretmenlerin 'tahsildar', velilerin de 'yolunacak kaz' olarak görüldüğünü belirttiği görüşmede Bakan Selçuk'un sorunların çözümü için çalışma sözü verdiği de öğrenildi.

Cumhuriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.