Bakan Selçuk: Eğitimde kıyameti koparmamız lazım

Bakan Selçuk: Eğitimde kıyameti koparmamız lazım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023'e Doğru Türk Eğitim Sistemi "Bulma Konferansı"na katıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimde 'bir şey yapmamız lazımın ötesinde kıyameti koparmamız lazım" dedi.

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “2023’e Doğru Türk Eğitim Sistemi” konferansına katıldı. İstanbul’da bir otelde düzenlenen konferansta bilim, sanat, hukuk sendika ve düşünce kuruluşlarından eğitim gönüllüleri de yer aldı.

“Bu toplantının adına biz “Bulma Konferansı” dedik” diyen Milli Eğitim Bakan Selçuk, bunu asimetrik bir düşünce olması için yapılmadığına dikkat çekerek, ” Bu toplum Katip Çelebi’den beri arıyor. 1610’lardan beri arıyor. Artık bulalım. Biz bulmak için buradayız. Ama bir taraftan da ezberi ve taklidi bırakıp tahkike geçmek için de buradayız. Yaptığımız iş daha çok taklitle mi ilgili, ezberle mi ilgili yoksa tahkikle mi ilgili bunun yanıtı ortaya konduğunda zaten bizim fotoğrafımız da çıkmış olacak” şeklinde konuştu.

"Bir şey yapmak lazım. Dahi sayısı, üstün zekalı sayısı bizim ülkemizin nüfusu kadar olan ülkeler var dünyada. Başka bir rekabet var. Başka bir bilim ve teknoloji var dünyada. Bizim kıyameti koparmamız lazım eğitimde. “Bir şey yapmak lazım”ın ötesinde kıyameti koparmamız lazım.”

Bakan Selçuk’un konuşmasının ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.