Bakan Selçuk: Tüm müdürler değişecekmiş ve sair dedikoduları boş verin

Bakan Selçuk: Tüm müdürler değişecekmiş ve sair dedikoduları boş verin

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu buluşmaları kapsamında İstanbul'da okul müdürleriyle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu buluşmaları kapsamında İstanbul'da okul müdürleriyle bir araya geldi.

Eğitimin hiçbir zaman bitmeyeceğini vurgulayan Bakan Selçuk, "Öğretmene hiçbir hizmet içi eğitim vermezsek, onların hoşuna giden, istek duydukları, mutlu oldukları, 'keşke ben de katılsam' dedikleri eğitimler düzenlemezsek, onları belgelendirmezsek, lisansüstüne yöneltmezsek, o zaman öğretmeni nasıl motive edeceğiz?" diye konuştu.

Bakan Selçuk'un programda dile getirdiği konulardan bazıları şöyle:

"Lider strateji kurar, yepyeni bir paradigma kurar. Çığır açar. Yönetici ise yeni durumlara ilişkin taktik geliştirir; kurumu yeniler. Ancak idareci sadece mevcut durumu idare eder; operasyon düzeyinde gelen evrak, giden evrak takibi yapar. Muhakkak kendimizi dönüştürmeniz lazım. Biz okul lideri olmak istiyoruz.

Peki, kendimizi nasıl yetiştireceğiz? O imkanlar bizden, hizmet bizim işimiz. YÖK'le, üniversitelerle, özel sektörle, uluslararası kuruluşlarla sürekli görüşüyoruz, çok ciddi bir altyapı hazırladık. "

Ziya Selçuk, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Eğer bir yönetici başarısız olsun diye uğraşıyorsanız aslında çocuklar başarısız olsun diye uğraşıyorsunuzdur. Eğer siz bu değişimi omuzlarsanız, sizler bu değişimde beraberce yürümemize izin verirseniz, o zaman biz bir şey yapabiliriz. Önümüzdeki süreçte değiştirmek değil, geliştirmek üzerine bir yaklaşım sergileyeceğiz. Yine sizlerle birlikte daha kaliteli işler yapmaya yöneleceğiz. Tüm müdürler değişecekmiş ve sair dedikoduları boş verin. Gayemiz birlikte daha kaliteli bir eğitime yolculuk."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.