Bakan Tekin’den CHP’ye ‘Tosun Paşa’ göndermesi: “Partiyi film setine çevirdiler”

Bakan Tekin’den CHP’ye ‘Tosun Paşa’ göndermesi: “Partiyi film setine çevirdiler”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da yaptığı açıklamada CHP içindeki gelişmeleri sert sözlerle eleştirdi. Yeşilçam klasiği “Tosun Paşa” filmine gönderme yapan Tekin, partiyi “film setine çevirmekle” suçladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da katıldığı programda yaptığı açıklamalarla siyasetin gündemine oturdu. Tekin, özellikle CHP içindeki tartışmalara yönelik sert ifadeler kullanarak dikkat çeken benzetmelerde bulundu.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Tekin, Türkiye’de çocukların milli ve manevi değerlere bağlı şekilde yetişmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinliklerin de bu hedef doğrultusunda planlandığını belirtti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafi şartlara dikkat çeken Tekin, “Etrafımız ateş çemberi” diyerek, genç nesillerin vatan bilinciyle yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Bu doğrultuda, milli birlik ve dayanışma duygularının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ancak konuşmasının en dikkat çeken bölümü, CHP’ye yönelik eleştirileri oldu. Bakan Tekin, CHP içinde yaşanan gelişmeleri Yeşilçam’ın unutulmaz filmi “Tosun Paşa”ya benzeterek şu ifadeleri kullandı:

“Koskoca Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir film setine çevirdiler. Entrikacı bir Lütfü var, birisine Tosun Paşa rolü verdi. Şimdi aralarındaki kavga Leyla’yı ve Yeşil Vadi’yi kim alacak kavgası.”

Tekin, bu benzetmeyle CHP içindeki siyasi çekişmelerin bir güç mücadelesine dönüştüğünü savundu. Söz konusu tartışmaların kamuoyu tarafından da bu şekilde algılandığını ifade etti.

Muhalefetin durumunu eleştirmeye devam eden Tekin, demokratik ülkelerde ana muhalefet partilerinin sistemin önemli bir parçası olduğunu ancak Türkiye’de bu rolün yeterince yerine getirilmediğini öne sürdü.

Bakan Tekin ayrıca, muhalefetin yargı süreçlerine yönelik eleştirilerini de hedef alarak, hukuk devleti anlayışına aykırı söylemlerde bulunulduğunu iddia etti.

Konuşmasında eğitim politikalarına da değinen Tekin, çocukların milli ve manevi değerlerle yetişmesinin önemine vurgu yaparak, bu doğrultuda çalışmaların süreceğini belirtti.

Yusuf Tekin’in CHP’ye yönelik “Tosun Paşa” benzetmesi, siyasi gündemde geniş yankı uyandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.