Bakan Tekin'den "Öğretmenlik Meslek Kanunu" açıklaması

Bakan Tekin'den "Öğretmenlik Meslek Kanunu" açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda öğretmenlik meslek kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda öğretmenlik meslek kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret ve Emekli Aylıkları Enflasyon Karşısında Erozyona Uğruyor

Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun altı maddesini iptal ettiğini geçtiğimiz ay açıkladı. Bu iptal sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili olarak yeni dönemin başladığı ilk gün bir açıklama yaptı. Bakan Tekin, sürecin hala devam ettiğini ve gerekçeli kararı beklediklerini belirtti. Ayrıca, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali sonrasında alınacak tedbirleri ve olası yasalaşma sürecini değerlendireceklerini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Bakan Tekin'in açıklamaları şu şekildedir: "Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bir süreç var. Anayasa Mahkemesi tarafından kanunun bazı hususları iptal edildi. Bu konuda gerekçeli kararı bekliyoruz sonrasında bu konudaki tedbirlerimizi alacağız. Bir yasalaşma gerekiyorsa yasa açısından gerekmiyorsa da kendi mevzuatımız açısından değerlendirip öğretmenlerin taleplerini karşılayacağız."

AYM'nin iptal ettiği maddeler şunlardır:

Kanun'un 5. maddesinin (3) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan '...Adaylık Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda...' ibaresi.

Kanun'un 5. maddesinin (4) numaralı fıkrasının (ç) bendi (Aday öğretmenler için öngörülen Aday Öğretmen Yetiştirme Programına mazeretsiz olarak katılmayanlar ile bu program sonunda Adaylık Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirmede başarısız olanların).

Kanun'un 5. maddesinin (6) numaralı fıkrası (Aday öğretmenlerin adaylık sürecinde yetiştirilmelerine esas Aday Öğretmen Yetiştirme Programı ve Adaylık Değerlendirme Komisyonunun oluşumu, aday öğretmenlik sürecine ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir).

Kanun'un 6. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendi (Mesleki gelişim alanlarında uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlamış olan).

Kanun'un 6. maddesinin (2) numaralı fıkrasının birinci cümlesinde yer alan '...ve mesleki gelişim alanlarında başöğretmenlik için öngörülen çalışmaları tamamlayanlar...' ibaresi;

Kanun'un 6. maddesinin (8) numaralı fıkrası (Öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir).

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.