Bakan Yılmaz, Mülakatların Kaldırılacağı Haberlerini Yalanladı

Bakan Yılmaz, Mülakatların Kaldırılacağı Haberlerini Yalanladı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının devam edeceğini belirterek, "Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması." dedi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Sivas’ta, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin, sözleşmeli öğretmen alımında mülakatın kaldırılacağı iddialarını hatırlatması üzerine Bakan Yılmaz, kendisinin ve bakanlığından bir kişinin böyle bir açıklaması olmadığına işaret etti.

Birilerinin, bu uygulamanın kalkmasını istediğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Sağlık Bakanlığında da biliyorsunuz sözleşmeli personel alımı uygulaması başlatıldı. Dolayısıyla böyle bir şeyi kaldırmayı düşünmüyoruz. Aksine bunun, daha objektif kriterlerle nasıl herkesi ikna eder şekilde yapılır, o doğrultuda Başbakanlığın talimatı var. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması, Sözleşmeli öğretmen devam edecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum