Bakan Yılmaz'dan İlkokullara Destekleme Kursu Müjdesi

Bakan Yılmaz'dan İlkokullara Destekleme Kursu Müjdesi

Küçükçekmece Belediyesi Şehit Fethi Sekin Öğretmenevinin açılışı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve şehidin babası Mehmet Zeki Sekin'in katılımıyla gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmasında yeni müfredat ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Okul öncesi eğitimin önemine değinen Bakan Yılmaz, "5 yaş için okul öncesi eğitimi daha da yaygınlaştırıyoruz. Bizim geldiğimiz 2002 yılında 5 yaş için eğitim oranı yüzde 10 civarındaydı. Şimdi ise 5 yaş için okul öncesi eğitim oranı yüzde 74'e ulaştı. Yeni hazırlanan etkinlik kitabı ve öğrenci çalışma materyalleri için 37 pilot il belirledik ve oralara gönderdik. Okul öncesi bütün kırtasiye giderlerini pilot illerde bakanlık olarak biz ödeyeceğiz. Seçtiğimiz pilot illerde ilkokul 3 ve 4'üncü sınıfa giden öğrencilerden Türkçe ve matematikte ek ders ihtiyacı olanlara yetiştirme kursları vereceğiz" dedi.

Bu açıklamalara bakıldığında, ortaokul ve liselerde başarılı bir şekilde uygulanan MEB destekleme ve yetiştirme kursları önümüzdeki yıldan itibaren yapılacak mevzuat düzenlemesiyle artık ilkokullarda da uygulanacak. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.