Bakanlık ne Yaptığının Farkında mı?

Bakanlık ne Yaptığının Farkında mı?

Bakanlık ne Yaptığının Farkında mı?

Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere 24216 sayı ve 31.05.2012 tarihli, öğretmen dışındaki personele hizmetiçi eğitimin yürütülmesi kapsamında 4-8 Haziran 2012 tarihleri arasında eğitim kurumu müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına yönelik uzaktan eğitim yöntemiyle seminer düzenlemesi için bir yazı göndermiştir.

Bu yazı, Bakanlığın eğitim kurumlarındaki pratikten habersiz gibi hareket ettiğini göstermektedir. Eğitim-öğretim dönemi içerisinde, eğitim kurumları yöneticilerinin iş yoğunluğunun en fazla olduğu günlerde, yöneticilerin seminere mecbur edilmesi, dönem sonu işlerinin yetişmemesine neden olabilecek bir durumdur. Karne haftası, yöneticilerin nefes almakta bile zorlandığı bir haftadır. Bu süreçte yöneticiler diğer görevlerinin yanı sıra notların girişi ve karnelerin hazırlanması gibi önemli görevler yürütmektedir. Bu haftada yöneticilerin seminere alınması son derece yanlıştır. Bu durum, aksaklıkların yaşanmasına da neden olabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı, içeriği itibarı ile gerekli olan böyle önemli bir seminerin bu hafta içerisinde yapmasında ısrar etmemelidir. Seminerin ileri bir tarihe alınması daha yerinde olacaktır. Yazının kurumlara ulaşması ile birlikte sendikamıza gelen telefonlar ve tepkiler tespitimizi doğrulamaktadır. Bakanlığın bu durumu dikkate almasını bekliyoruz.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum