Bakanlık o çalışanlarına maaşı asgari ücrete çıkarıyor

Bakanlık o çalışanlarına maaşı asgari ücrete çıkarıyor

Ek ders karşılığı çalışan personelin ücret mağduriyeti ile ilgili adım atıldı...

Bakanlıkta asgari ücret altında maaş alan çalışanlar için adım atıldı.

Ek ders karşılığı çalışan personelin ücret mağduriyeti ile ilgili adım atıldı...

Millî Gazete'den Ahmet Sesli'nin haberine göre; Cumhurbaşkanlığı harekete geçti. “Aile’de Şok” haberi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde ek ders karşılığı çalışan 5 bin personelin asgari ücretin altında ücretler ile geçinmek zorunda kaldığı gün yüzüne çıkmıştı. Kamuoyunda da büyük etki uyandıran haberimiz, hem sosyal medyanın hem de siyasetin gündeminde büyük bir yer tuttu.

ÇALIŞMA SAATİ İÇİN ADIM ATILDI

Haftalık 35 saatlik çalışma saati üzerinden ücretleri hesaplanan ve bu nedenle yılın 12 ayının sadece 2 ayında asgari ücretin üstünde ücrete kavuşabilen ek ders karşılığı çalışan personel, yılın 10 ayında ise asgari ücretin altında maaşlar ile geçimlerini sağlamak zorunda kalıyordu. Gazetemizin bu konuyu dile getirmesi sonrası, yaşanılan mağduriyetin çözümü için çalışma saatine yönelik adım atıldı.

ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE ÜCRETLERE ULAŞACAKLAR

Çalışma saatlerini değiştiren Cumhurbaşkanı kararı, önceki gün Resmî Gazete’de yer aldı. “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar” başlığı altında yapılan değişiklik ile haftalık 35 saat olan çalışma saati 39 saate yükseltildi. Böylece ek ders karşılığı çalışan 5 bin personel asgari ücretin üstünde ücretlere ulaşacak.

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum