Bankasya'daki rutin hesap hareketleri için önemli karar

Bankasya'daki rutin hesap hareketleri için önemli karar

Yargıtay 16. Ceza dairesi, Bank Asya'daki rutin hesap hareketlerinin örgüt faaliyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğine karar verdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 29.05.2015 tarihinde TMSF'ye devredilen ve terör örgütüne yardım faaliyetlerinden dolayı 22 Temmuz 2016 tarihinde faaliyetlerine son verilen Bank Asya için önemli bir karar verdi.

Mahkeme, Bank Asya'da gerçekleşen rutin hesap hareketlerinin örgütsel faaliyet veya örgüte yardım etmek kapsamında değerlendirilemeyeceğine karar verdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi kararında, örgüt liderinin talimatı üzerine örgütün amacına hizmet eden ve bankanın yararına yapılan ödeme ve sair işlerin ise örgütsel faaliyet veya örgüte yardım etmek olarak kabul edilebileceğini ancak bakılan dosyada sanığın 1/1/2014 öncesi hesap hareketlerinin dosyada yer almadığı, 2014 öncesi hesap hareketlerinin dosyaya getirilerek örgüt liderinin talimatı doğrultusunda hesap açma veya mevzuat artışı gibi rutin dışına çıkan hesap hareketinin olup olmadığının tespit edilmesi gerekiyor dedi.

İŞTE YARDITAY 16. CEZA DAİRESİ KARARI

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.