Başbakan açıkladı: Artık yan yana olacaklar

Başbakan açıkladı: Artık yan yana olacaklar

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'daki 19 Eylül Gaziler Günü için düzenlenen törende konuştu.

Memleketi Erzincan'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, şehitlerin sınıfı olmayacağını vurgulayarak, "Her şehidimiz için ayrı şehitlik yapılıyordu, onu kaldırdık. Şehitlerin sınıfı olmaz. Şehitliklerde de yan ya huzur içerisinde yatmaya devam edecekler" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

15 Temmuz alçak darbe girişiminde de milletimizin bağımsızlığına, bayrağına, vatanına ve demokrasisine ne kadar önem verdiği, ne kadar sahip çıktığı görüldü. Alçak terör örgütü mensuplarının başlattıkları kalkışmaya en sert cevabı milletin kendisi vermiştir. Tankın, topun, tüfeğin karşısında kendisini siper etmiştir, ama bu bayrağı hainlere teslim etmemiştir.

BAĞIMSIZLIĞIN BEDELİ BÜYÜKTÜR

Şehit olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize hayırlı bir hayat diliyoruz. Gazilerimize ve şehit yakınlarımıza gözümüz gibi yapmak bizim en önemli görevlerimizden birisi olmaya devam edecektir. Bağımsızlığın bedeli büyüktür. Bazen şehit olursunuz, bazen gazi ama bu vatana namert eli değdirmezsiniz. İşte Türk milleti böyle bir millet.

ARTIK YAN YANA OLACAKLAR

Şehit ve gazilerimiz için bir çok düzenleme yaptık. Ne yapsak az. Daha çoğunu yapacağız. Her şehidimiz için ayrı şehitlik yapılıyordu, onu kaldırdık. Şehitlerin sınıfı olmaz. Şehitliklerde de yan ya huzur içerisinde yatmaya devam edecekler. Polis de asker de, sivil de bu vatan için can vermiştir.

Gaziler Gününüzü tekrardan tebrik ediyorum. Askerimiz, polisimiz ülkemizin bağımsızlığının, geleceğinin teminatıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.