Başbakan açıkladı: Türkiye Gülen'i resmen istedi

Başbakan açıkladı: Türkiye Gülen'i resmen istedi

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

İşte o konuşmadan satırbaşları

Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla. Allah'ın alemlerin rabbi mevlama hamdolsun. Bize bu toprakları vatan kılan rabbime hamdüsenalar olsun. Mevlama şükürler olsun. bizi bu aziz milletin bir ferdi olarak yaratan Allah'a sonsuz şüküler olsun. Allah'ım bizim istiklalimizi korumak için güç ver. Hainlere, bölücülere, Haşhaşi çetelerine karşı bize güç ver. Birliğimizi, dayanışmamızı eyle. Minareleri ezansız bırakma Allah'ım. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu Müslümansız bırakma Allah'ım. Bilelim hasma karşı koymasını bizi cansız bırakma Allah'ım. Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü, ya çobansız bırakma Allah'ım. Bizi sevgisiz, susuz bırakma Allah'ım. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu Müslümansız bırakma Allah'ım. 

Sizin dedeleriniz Malazgirt'te, Kosova'da, Çanakkale'de, Mohaç'ta destanlar yazdı. Kuttül Amare'de, Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazdı. 15 Temmuz zaferi bu zaferler kadar büyük zafer, bu destanlar kadar kutlu destandır. Siz de dedelerinize layık oldunuz. Ecdadın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdınız. Aziz milleti, sizleri yürekten selamlıyorum. 

Âsım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.

Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.

TANKIN GÜCÜ HALKIN GÜCÜNÜ YENEMEDİ

Maçka Emniyet Müdürlüğü'ne saldırarak 3 polisimizi şehit ettiler, şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir yandan paralel terör örgütü, diğer yanda bölücü terör örgütü. Onları bu fırsatları değerlendirerek bu büyük millete acı çektirebilirler ama dize getiremezler. 15 Temmuz'da tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir. Bu millet gücünü halktan almaktadır. Şehit anne babalarının ellerinden öpüyorum. 

DÜNYA BU AZİZ MİLLETİ ALKIŞLIYOR

Bizi istiklaline aşık olarak yaran Allah'a şükürler olsun. Allah'ım sen bu milleti koru, istiklalimizi korumak için bize güç ver. Bizim birliğimizi daim eyle. Minareleri ezansız bırakma.Bugün eğer bu kürsüden sizlere hitap edebiliyorsam, bugün sizler gazi Meclis'in çatısı altında toplanabiliyorsanız bu aziz şehitlerimizin ve yaralıların sayesindedir. Eğer bugün TBMM dimdik ayakta ise tankların önüne duran, Kurşunların önüne geçen bu aziz millet sayesindedir. Bütün dünya bu aziz milleti alkışlıyor.

HOCA KILIKLI BİR HAİN...

Hiç kuşkusuz milletimiz asırlardır devam eden kutlu yürüyüşü sırasında ihanetlere şahit oldu. Sadık görünmlü hainler, itaatkar görünümlü isyankarlar bu milleti arkasından hançerlemek istediler. İstisnasız her darbe kötüdür, cinayettir, milli iradeye karşı ihanettir. Siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz'daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe halkını bombalamış, tankla halkını ezmemiştir. Hiçbir darbe TBMM'ye bomba yağdırmamıştır. Bu gazi Meclis birçok darbeye şahit olmuş. Bu darbeciler bunu yaptı. Bunların hiçbir kutsalı yok. Hiçbir durakta beklemezler. Hedefe ulaşmak için her şey mübahtır. 

EY FETÖ'NÜN HAİNLERİ...

Kendilerine çok güvendiler. Birkaç saat içinde ülkeyi ele geçirecekler. Bu aziz milleti sindireceklerini zannettiler. Hesap hatası yaptılar. Bir dünya liderinin, demokrasi kahramanının, Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hesap edemediler. O gelecek olanlardan korkmadı, uçağa binmekten korkmadı, jetlerden korkmadı, havalimanı üzerinden uçan uçaklardan korkmadı, kefenimi giydim geliyorum dedi. Halkıyla kucaklaştı. Karşılarında zoru görünce ceketini alıp gidecek, sinecek, saklanacak bir Başbakan da yoktu. Ey Feto'nun hainleri siz bizi ne sandınız? Korkak, siner, kaçar mı sandınız? Bizim Allah'a can borcumuz var, onu ödemeye de hazırız. Tanklarınızdan, toplarınızdan, uçaklarınızdan mı korkutacaksınız? Can borcunu teslim edinceye kadar da asla korkmayacağız. 

*Başbakan'ın bu sözleri salondakiler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Anamuhalefet partisi lideriyle görüşme yaptım. Kensine verdiği destekten dolayı teşekkür ettim. Sayın Bahçeli ile de bir araya gelerek teşekkürlerimi ileteceğim. Dayanışma içinde olmanın, beraber olmanın ne kadar önem gösterdiğini bütün milletimiz biliyor. Millet konu olunca, milli irade konu olunca, devletimizin bekaasını konu olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü. Milletimizin görmek istediği tablo budur. Kavga edecek az şeyimiz var, paylaşacak milletimizi bir araya getirecek çok nedenimiz var. Terör ve ekonomi olmak üzere birlikte hareket etmek için kapılarımızı sonuna kadar açık tutacağız. 

BİZİ NEDEN YALNIZ BIRAKTINIZ?

Bu alçak darbenin kaynağı konusunda zerre kadar tereddütümüz yok. Ayna gibi ortada. Kimin yaptığını, kimin yönettiğini biliyoruz. 17 Aralık'ta paralel yapının tüm ahlaksızlıklarla hükümeti nasıl devirmeye çalıştığını hepimiz gördük. 1980'lerden beri bu yapının TSK içinde yuvalandığını biliyoruz. Bize diyorlar ki neden izin verdiniz? ben de diyorum ki yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizde neden bizi yalnız bıraktınız. Bugünkü desteğiniz o gün de olsaydı belki bunlar yaşanmayacaktı.17-25 Aralık darbe girişimi dediğimizde burun kıvırıyorlardı. Önümüze engeller çıkarıyorlardı. FETÖ'nün militanları korunuyordu. Bugün istisnasız herkes, tüm dünya bunların ne kadar tehlikeli, silahlı bir örgüt olduğunu bir kez daha görmüştür. 

GÜLEN İÇİN DOSYALAR GÖNDERİLDİ

ABD'ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Adalet Bakanı dosyayı gönderdi. 4 tane dosya gönderildi. Bize diyorlar ki kanıt sunun. Görünen köy klavuız ister mi? Ama biz yine de istemedikleri kadar delili onlara sunacağız. 11 Eylül'de ikiz kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken delil mi istediniz? Bin Ladin için kanıt aramazken FETÖ için neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu caniyi,bu haini artık daha fazla korumayın. Bunun insanlığa, ilamiyete faydası yok. Bu paralel terör örgütü artık hiç bir ülke için elverişli bir maşa değil hiç boşuna ekmek su vermeyin, beslemeyin kendinize külfet getirmeyin.Değil paralel terör örgütünü Haşhaşileri, hiçbir bölücü terör örgütü bir daha bu aziz millete bu büyük devlete Türkiye'ye ihanet etme cüreti gösteremeyecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.