Başbakan ilk kez anlattı: Bana defol git dedi!

Başbakan ilk kez anlattı: Bana defol git dedi!

Başbakan Binali Yıldırım bugünkü grup toplantısında milletvekilleri ile ilginç bir anısını paylaştı

Geçtiğimiz günlerde kendisinin de mezun olduğu Piri Reis İlkokulu'nu ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü grup toplantısında milletvekillerine yaptığı ziyareti anlattı. Mezun olduğu okula gitmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başbakan, bu ziyaretin kendisine okurken okuduğu zorlukları hatırlattığını söyledi ve bir anısını paylaştı. Çocukken öğretmen olmak istediğini söyleyen ancak başvurduğu okulun müdürünün hayatını değiştirdiğini belirten Yıldırım, "Bizim gelecekle ilgili planımızı ortaokuldaki müdürümüz değiştirdi" diye konuştu.

İşte Başbakan'ın o anısı

Cuma günü okullar tatile girdi. 18 milyon yavrumuz karnelerini aldılar, güzel bir tatili hak ettiler. Yıl boyunca üzerlerine titreyen 1 milyon öğretmenimiz de yaz tatiline girmiş oldu. Biz de onların karne heyecanını paylaşmak için gözlerimi açtığım İstanbul'da Piri Reis İlkokulu'na gittik. Okuduğum okulu, mahalleyi görüp hemşerilerimle çok güzel anlar yaşadım. O tarihleri düşündüm, büyükşehirdeki çocuklar arasında öğrenciliğin ne kadar zor olduğunu hissettim, yaşadım. 

"BANA DEFOL GİT" DEDİ

Ortaokulda okurken, son sınıfta ben öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Akrabalarıma yük olmamak için yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafaya koymuştum. Sınava iki gün kala, 'müdür senin sınav kağıdını vermedi' dediler. Sert mizaçlı, asık yüzlü bizim Hayati Bey'e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. 'Sen öğretmen mi olacaksın' dedi. Kağıdı altı önümde yırttı çöpe attı. 'Beni görmüyor musun, hadi defol git' dedi. 

GELECEKLE İLGİLİ PLANLARIMI O DEĞİŞTİRDİ

İki gün ağladım. Bizim gelecekle ilgili planımızı ortaokuldaki müdürümüz değiştirmişti. Bizi farklı bir güzergaha soktu. Öğretmen, hakikaten çok önemli. Anneyi, babayı çocuklar görüyor ama zamanımızın daha çoğu okullarda geçiyor. Dolayısıyla öğretmenlerimiz çocuklarımızın gelecek ufkunun şekillenmesinde çok büyük emekleri var. Fedakarca gayret eden öğretmenlerimizi kutluyorum. Onları da unutmayalım dedik ve pazar günü ilk defa Çankaya Köşkü bahçesinde bir araya getirdik, iftarı beraber açtık. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum