Başbakan Yıldırım'dan kritik 'OHAL' açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan kritik 'OHAL' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım OHAL'in 3 ay daha uzatılması bu hafta Meclis'te görüşülecek.

YENİ ANAYASA 18 MADDEYE DÜŞTÜ

Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek anayasa değişiklik teklifine ilişkin Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "Bazı konularda endişeler ifade edildi. Komisyon, her türlü teklifin her türlü çalışmanın olgunlaştığı yerdir. Eğer doğru bir şey söyleniyorsa o doğruyu yapmamakta ısrar etmek bize yakışmaz. Nitekim 21 maddelik değişiklik, 18 maddeye düştü. 2 madde değiştirildi. Bazı birleştirmeler de gerçekleşti. Genel Kurul’a geldi. Genel Kurul’da bir kapsamlı değişiklik öngörmüyoruz. Öyle bir ihtiyaç yok, doğru da değil. İnşallah gelen bu metin, en iyi şekilde Genel Kurul sürecinde milletvekillerimiz tarafından kamuoyuna anlatılacak. Daha fazla anlaşılması sağlanacak"

OHAL İÇİN BUGÜN KARAR ALINACAK

Olağanüstü halin (OHAL) 3 ay uzatılmasına yönelik kararın Meclis’te BUGÜN görüşüleceğini de açıklayan Başbakan Yıldırım, "Olağanüstü halin 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclis’imiz bugün görüşecek ve karara bağlayacak. Dolayısıyla bu yoğun gündemde arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren de anayasa değişiklik teklifimizi Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeye başlayacağız" dedi.

Bu hafta içinde Afganistan'daki görev gücümüzün süresinin uzatılması ile ilgili bir tezkere veOHAL'in 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclisimiz görüşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.