Başbakan'dan Çarpıcı 1 Mayıs Mesajı

Başbakan'dan Çarpıcı 1 Mayıs Mesajı

Millete Hizmet Yolunda programında konuşan Başbakan, "1 Mayıs'ı biz tatil ilan ettik. Vandalizmden uzak şekilde coşku ile kutlanmalı." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Millete Hizmet Yolunda programında konuştu. 1 Mayıs'ı, tatil ilan ettiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, yarın kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nın şiddet ve çatışmadan uzak kutlanmasını temenni ettiklerini belirterek coşku ile kutlanmasını istediklerini söyledi.

1 MAYIS MESAJI: ÇOŞKU İÇİNDE KUTLANMALI

Erdoğan, konuşmasında 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu: "Perşembe günü, çalışanlar için büyük öneme haiz 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Bildiğiniz gibi, 2008 yılında Hükümet olarak 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Günü olarak biz tatil ilan ettik. 1 Mayıs’ın, şiddetten, vandalizmden, çatışmadan uzak şekilde, bir emek, demokrasi ve dayanışma şöleni olarak kutlanması en büyük arzumuz. Millet olarak, geçmişte yaşanan acı ve kötü manzaraların yaşanmasını hiç arzu etmiyoruz. 1 Mayıs’ın artık coşku içinde kutlanması, olumsuz imajından kurtulması en büyük arzumuz. İşçilerimizin, emekçilerimizin, tüm çalışanlarımızın, tahriklere boyun eğmeden, kendi günlerini bayram havasında kutlayacaklarına inanıyor; ben de tüm çalışanların Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum."

İşte Başbakan'ın Millet Hizmet Yolunda programında yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

"YOLSUZLUK OPERASYONLARININ HEDEFİ HÜKÜMETİ YIPRATMAK"

Gezi Olayları’nın ve 17 Aralık ve 25 Aralık Darbe girişimlerinin hedefinin, mevcut hükümeti zayıflatmak, yıpratmak ve ardından da iktidardan uzaklaştırmak olduğunu öne süren Erdoğan, “Sokakları hareketlendirmek, sosyal medya aracılığıyla gençleri sokağa dökmek, şiddeti körüklemek suretiyle huzuru bozmak istiyorlardı. Ekonomiyi durdurmak, tüm kazanımlarımızı yok etmek, Türkiye’nin istikrarla büyümesini yavaşlatmak istiyorlardı. Küresel ölçekteki büyük projelerimizi, Hızlı Tren, 3’üncü Boğaz Köprüsü, 3’üncü Havalimanı, Marmaray gibi projeleri durdurmak, Türkiye’nin küresel rekabetteki gücünü kırmak istiyorlardı. Artık şehadet haberlerinin gelmediği, artık ölüm haberlerinin gelmediği, başarıyla ilerleyen Çözüm Süreci’ni akamete uğratmak, kardeşliğimize darbe vurmak istiyorlardı. Türkiye 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlerken, içerden ve dışardan birileri, bu kararlı yürüyüşün önünü kesmek istiyorlardı.” ifadelerini kullandı.

"TÜRK DEMOKRASİSİ OLGUN BİR DEMOKRASİDİR"

Erdoğan, halkın sandıkta bu saldırılara dur dediğini savunarak, şöyle devam etti: “Siz, istiklalimize, yeniden istiklal mücadelemize sahip çıktınız. Sabrettiniz, tahammül ettiniz, sandığa gittiniz ve söyleyeceğinizi çok net biçimde sandıkta söylediniz. Sandıkta verdiğiniz kararla, Yeni Türkiye ve Büyük Türkiye hedefine sımsıkı sahip çıktınız, o hedefleri muhafaza ettiniz. Bir kez daha açık bir şekilde görülmüştür ki, Türkiye demokrasisi olgun bir demokrasidir. Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, halkımızı reşit olarak görmeyen, halkın iradesini, milletin iradesini vesayet altına almaya çalışanlar o irade karşısında hüsrana uğramışlardır. 30 Mart seçimlerinde, aziz milletimiz, demokrasiye inanmayanlara, halkın iradesine güvenmeyenlere asla unutamayacakları büyük bir ders vermiştir.”

"HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİNDE HESAP SORULACAK"

Erdoğan, “Şundan emin olunuz ki, istiklalimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu tehdit eden çetelerle, örgütlerle mücadelemiz hiç hız kesmeden devam edecektir. Uluslararası merkezlerin maşası gibi çalışıp, kendi ülkesine ihanet eden örgütlerden, hukuk ve demokrasi içinde mutlaka hesap sorulacaktır. Sizler, 30 Mart’ta sandıkta bize bu yetkiyi verdiniz, bu talimatı verdiniz. Hiç endişeniz olmasın, bizler de vazifemizi bihakkın yerine getireceğiz.” diye kaydetti.

"MUHALEFET DE HATASINI ANLAMALI"

Bütün arzusunun, vatandaşın “sandıkta ders verdiği muhalefet partilerinin de, mesajı okumaları, gereğini yapmaları” olduğunu dile getiren Erdoğan, “30 Mart öncesinde karanlık örgütlerin peşine vagon olan muhalefet partileri sizden zaten gereken cevabı aldılar. Muhalefetin de artık değişmesi, 2023 hedefleri doğrultusunda, Yeni Türkiye hedeflerine ulaşma istikametinde vazifesini yapması 77 milyonun beklentisidir. Muhalefetin, 30 Mart öncesi düştüğü hatayı görmesini, bunu sorgulamasını, kendisini yenilemesini arzuluyor ve bekliyoruz.” diye ekledi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ"

Erdoğan, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi: “Biz, 10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine, tam bir dostluk, kardeşlik, sükunet ve suhulet havasında girmek istiyoruz. Cumhur, tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanını seçecek. 2007’de yaptığımız Anayasa Değişikliği ile, bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı’nın sizler tarafından seçilmesini anayasal hükme bağladık. Ağustos ayında ilk kez bu seçimleri gerçekleştireceğiz. Bizim aday tespit çalışmalarımız son derece hassas bir şekilde ilerliyor. İnşallah, kısa süre zarfında adayımızı açıklayacak, Türkiye’yi 77 milyonuyla kucaklayan bir atmosferde seçimleri gerçekleştireceğiz. Ne seçim öncesinde, ne seçim sonrasında bir belirsizliğin oluşmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin ve ekonominin belirsizlik içine girmesine asla göz yummayacağız. İnşallah, Türkiye bu seçimlerden de güçlenerek çıkacak ve 2023 hedeflerine artık çok daha yakınlaşmış olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.