Başbakan'dan TEOG Açıklaması: Liseye geçiş için...

Başbakan'dan TEOG Açıklaması: Liseye geçiş için...

Başbakan Binali Yıldırım, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Erzincan Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yıl Açılışı"nda konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Erzincan Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yıl Açılışı"nda konuştu.

Yıldırım, üniversitenin yeni akademik yılının ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Daha önce Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Milli Savunma Üniversitesi'nde akademik yıl açılışına katıldığını hatırlatan Yıldırım, "Bugün baba ocağında, memleketimdeyim, Erzincan'dayım. Erzincan Üniversitesindeyim. Bu bana ayrı bir heyecan, ayrı bir mutluluk veriyor." diye konuştu.

Üniversiteleri ziyaret etmekten, gençlerle karşılaşmaktan keyif aldığını dile getiren Yıldırım, geleceğe hazırlanan öğrencilerin heyecanını görmenin, kendisini gençlik yıllarına götürdüğünü söyledi.

Öğrencilerle aynı atmosferi paylaşmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Yıldırım, "Göreve başladığımız ilk günden bu yana Türkiye her alanda çok büyük yol katetti, büyük reformlar gerçekleştirdik. Şunun hep farkındaydık, bir ülke sadece büyük yatırımlarla, altyapı tesisleriyle, fabrikalarla kalkınmıyor, gelişmiyor. İnsan yetiştiremiyorsanız, elinizdeki gücün bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, liseye geçişte uygulanacak model konusunda da şunları kaydetti:

"TEOG diye bilinen, ortaokuldan liseye geçiş için bir sistem vardı. Bu sistemde de bir değişikliğe gidiyoruz. Bu seneden itibaren inşallah uygulayacağız. Bunun son şekli verildi. Milli Eğitim Bakanlığımız, uzmanlar, hocalarımızın görüşleri, toplumdaki ilgili STK'ların görüşleri dikkate alınarak bir çerçeve çizildi. Çok yakın zamanda, bir iki gün içerisinde Milli Eğitim Bakanımız kamuoyuyla velilerle vatandaşlarla paylaşacak. Bu açıklandıktan sonra kamuoyundan gelecek öneriler, destekler veya eleştiriler olabilir. Bütün bunları da dikkate alarak uygulamanın son şeklini vermiş olacağız. Amacımız, mevcudu kaldırırken daha iyisini, daha kolayını, daha fazla başarı ölçümünü sağlayacak bir sistem ikame etmek, yerine getirmek. Bu amaçlarla çok titiz bir çalışma nihayet tamamlanmış oldu. Ümit ederim ki bu uygulama ile beraber ortaokuldan liseye geçişlerde de yavrularımız istedikleri en güzel bölüme, okula tercihlerini yapabilmiş olsun."

Erzincan Üniversitesinin 2017-2018 akademik yılının açılışının hayırlı olmasını dileyen Başbakan Yıldırım, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nin üniversite ve Erzincan'a hayırlı olmasını diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.