Başbakanlığa "Açığa Alınma" Mektubu

Başbakanlığa "Açığa Alınma" Mektubu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, darbe teşebbüsünün ardından kamu görevlilerinin görevden alınmasıyla ilgili Başbakanlık makamına dilekçe göndererek önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı  İsmail Koncuk, darbe teşebbüsünün ardından kamu görevlilerinin görevden alınmasıyla ilgili Başbakanlık makamına dilekçe göndererek önemli uyarılarda bulundu. 

mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Genel Başkan, asılsız ve mesnetsiz gerekçelerle görevinden alınan kamu çalışanlarının da mağdur edilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Genel  Başkan İsmail Koncuk açıklamasında, adil ve tarafsız bir yaklaşımla gerçek anlamda darbeci ve teröristleri kamudan ayıklama sürecinin hukukun üstünlüğü ilkesinin göz ardı edilmeden, devam ettirilmesi gerektiği hususunun da önemle altını çizdi. 
 
 
KAMU GÖREVLİLERİNİN  GÖREVDEN ALINMASI KONUSUNDA BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLEN MEKTUP 

Sayı        : TKSGM.2016.10/

Konu     : Kamu görevlilerinin görevden alınması işlemi hakkında 

 

T.C. BAŞBAKANLIK MAKAMINA

                                                                              Ankara, 21.07.2016

 

Devletimize, demokrasimize ve milletimize yönelik olarak düzenlenen darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında çok sayıda personel görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Ülke genelinde olağanüstü hâl ilan edilmesiyle birlikte bu sayısının daha da artacağı görülmektedir.   

Türkiye Kamu-Sen olarak en büyük temennimizin, ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz hür demokratik düzeni ortadan kaldırmaya, milletimizin egemenliğini yok ederek silah zoruyla ülke yönetimini ele geçirmeye çalışan darbecilerin kamu kurum ve kuruluşlarından uzaklaştırılması ve hak ettikleri cezaya çarptırılması olduğunu bir kez daha tekrar ediyoruz.  

Buna karşın birçok kamu çalışanının asılsız ve mesnetsiz gerekçelerle görevlerinden alındığı bilgisi tarafımıza ulaşmaktadır. Suç unsuru teşkil edecek hiçbir faaliyete katılmamış kamu görevlilerini işsiz bırakmak, aynı zamanda eşlerine ve çocuklarına da verilecek toplu bir ceza niteliği taşıyacaktır. Bu nedenle bir hukuksuzluğun ortadan kaldırılması ve suçluların cezalandırılması için yürütülecek işlemlerde son derece titiz davranılması ve yeni bir mağdur kesim yaratılmaması gerektiğine inanıyoruz.

Vatandaşlarımız darbe dönemlerinde bilgi ve belgeye dayanmayan, tamamen zanlar üzerinden gerçekleştirilen isnatlar nedeniyle çok çileler çekmiş, birçok mağduriyetler yaşamıştır. Böylesine kritik bir süreçte ülkemizi normalleşmeye taşıyacak tek unsur daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla hukuk olacaktır.  Bir tarafta demokratik hukuk düzeninin sekteye uğramaması için canlarını ortaya koyan milyonlar varken diğer tarafta yargısız infazlar yoluyla yeni bir hukuksuzluğa meydan verilmesinin toplum vicdanında da onulmaz yaralar açacağı bilinmelidir.   

Bu gerçekler ışığında, bu zorlu sürecin; hukukun üstünlüğü ilkesini göz ardı etmeksizin, adil ve tarafsız bir yaklaşımla en kısa sürede başarıyla tamamlanması, kamudaki görevden almaların, yargısız infazlarla muhalefeti susturma, sindirme ya da kamuda yandaş bir kesim oluşturma gayretlerine dönüşmeden, gerçek anlamda darbeci ve teröristleri kamudan ayıklama aracı olarak kullanılması için gerekli hassasiyeti göstermeniz hususunu arz ederim. 

Bu vesile ile bir kez daha şehitlerimize rahmet, yararlılara acil şifalar diler, devletimize, milletimize ve demokrasimize geçmiş olsun dileklerimi sunarım.   

İsmail KONCUK

                                                                                                                           Genel Başkan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.