Bayram ikramiyesini kim ne zaman alacak?

Bayram ikramiyesini kim ne zaman alacak?

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemesi 2 Temmuz'da başlıyor. Ancak tüm emeklilerin ikramiyesi aynı gün yatmayacak. 2 ile 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. İşte ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin bayramdan önce 2-7 Temmuz'da hesaplara yatırılacağını duyurdu.

SSK emeklileri 5-6 Temmuz'da, Bağ-Kur emeklileri 7 Temmuz'da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 2-5 Temmuz'da bayram ikramiyelerini alabilecek.

Her yıl iki kez verilen ikramiyeden SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri yararlanıyor. 2018'de başlayan, emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emeklilere ödeniyor.

1.100 TL YATACAK

Emekli ikramiyesi geçen yıldan bu yana bin 100 TL olarak ödeniyor. Bu bayramda emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama henüz gelmedi. Dul aylığı alanlara 550 TL bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlara 825 lira, yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

KİM NE ZAMAN ALACAK?

SSK emeklilerinden aylık ödeme günü; 17, 18, 19, 20, 21 olanlar 5 Temmuz'da; 22, 23, 24, 25, 26 olanlar 6 Temmuz'da ikramiyelerini alacak.

Bağ-Kur'lulara 7 Temmuz'da ikramiyeleri ödenecek.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların aylık ödeme günü; 1 Temmuz olanlara 2 Temmuz; 2, 3, 4, 5 Temmuz olanlara aylıkları ile birlikte 2-5 Temmuz 2022 tarihinde ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.