Bazı okulların aylık ücreti asgari ücretin 3 katı

Bazı okulların aylık ücreti asgari ücretin 3 katı

Bazı okulların aylık ücreti asgari ücretin 3 katı Özel okul ücretlerinde rakamlar, belirlenen tavan fiyatlara rağmen fahiş şekilde… Veliler fiyatlardan şikâyetçi…

Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte eğitimde birçok alanda fiyatlar fahiş şekilde arttı. Özellikle özel okul fiyatlarında da tavan fiyat sınırlandırmasına rağmen fiyatlar fahiş oranlara ulaştı. Büyük şehirlerde iyi bir okulun fiyatı yıllık 100 bin TL’ye ulaşırken veliler, ekonomik krizin sorunlarının sırtlarına yüklenmesinden rahatsız.

ÖZEL BİR OKUL YILLIK 100 BİNDEN FAZLA ÜCRET ALABİLİYOR
Birçok özel okulun erken kayıt avantajlarının süreleri doldu. Kayıtlar indirimsiz fiyatlardan uygulanırken okulların fiyatları dikkat çekti. Büyük şehirlerde çocuğunun iyi bir eğitim alması için özel okulu tercih eden velilerin karşısında 30 bin TL ile 100 bin TL arasında fiyatlar çıktı. Bazı kolejlerin aylık ücreti ile asgari ücret arasında oluşan ciddi farklar velilerden tepki çekti.

MERDİVEN ALTINDA BİLE ORTALAMA ÜCRET 20-30 BİN LİRA
Şubat, Mart ve Nisan aylarında özel okullar tarafından erken kayıt avantajlarının dönemi sona ererken, erken kayıtta 12 ile 15 bin TL’lik indirim döneminin sona ermesi ile kolejler, liste fiyatından kayıtlara başladı. Fiyatlar ile ilgili gazetemize konuşan Özel Okul Velileri Platformu Başkanı Özgür Özkan, “Ekonomik kriz, özel okul ücretlerini anormal yükseltti. Ücretler, 30 bin ile 150 bin lira arasında değişiyor. Merdiven altı denilebilecek, 3-4 yaş okul öncesi sınıflarda bile ortalama ücret 20-30 bin lira. Bazı kolejlerin aylık ücreti asgari ücreti 3’e katlayıp, 12 bin TL’ye ulaştı” dedi.

SEÇENEKLER İLE ÜCRET DAHA DA ARTIYOR
Özel okulların şehirlere göre fiyatlarının değiştiğini ifade eden Özkan, seçenekler ile fiyatların daha da arttığını belirterek, “Anadolu’da aynı özel okulun yıllık ücreti 30 bin TL iken, büyük şehirlerde yıllık 100 bin TL’yi aştı. Anaokulu ücreti yüzde 8 KDV hariç bazı özel okullarda 100 bin lira, ilkokulda 120 bin lira ve ortaöğretimde 150 bin lira oldu. Aylık taksitleri 12 bin lirayı geçen kolejler var. Yemek ücretinin KDV hariç yıllık ortalaması 8 bin ile 14 bin TL arasında değişiyor. Peşin ödeme, kredi kartına tek çekim veya taksit gibi seçenekler sunulup, ücret artırılıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.