Bedelli askerlik geliyor! İşte bankaların bedelli kampanyası...

Bedelli askerlik geliyor! İşte bankaların bedelli kampanyası...

Bedelli askerlik kredi faiz oranları neler? 2018 Ziraat Bankası bedelli kampanya...

Bedelli askerlik kredi faiz oranları neler? 2018 Ziraat Bankası bedelli kampanya...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bedelli askerlik açıklamasından sonra bankalar da, bedelli askerlik kredisi kampanyalarını duyurmaya başladı. Bedelli askerlik bekleyenler için bir açıklama da, Ziraat bankası tarafından yapıldı. İşte detaylar…

Bedelli askerlik bekleyen vatandaşlar, bir yandan da ücreti nasıl ödeyeceklerini düşünürken, açıklama Ziraat bankası tarafından yapıldı. Bedelli askerlik yasasının çıkmasından sonra binlerce vatandaş kredi çekmek için bankaların kapısını çalacak. Peki 2018 bedelli askerlik kredisi faiz oranları nelerdir?

İşte Ziraat Bankası faiz oranları...

ZİRAAT BANKASI BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ FAİZ ORANLARI NELER?

Gündemi meşgul eden ve vatandaşların uzun süredir bekledikleri bedelli askerlik için kredi kullanacak adayların çoğunluğu devlet bankası olmasından dolayı Ziraat Bankasını tercih ediyor. İhtiyaç kredisi kapsamında yer alan bedelli askerlik kredisi, Ziraat Bankası tarafından %1.63 faiz oranları ile sunulmaktadır. Ziraat Bankası aynı zamanda kredi çeken müşterilerine geri ödemeyi 3 ay sonra başlatıyor.

BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ ŞARTLARI!

Bedelli askerlik için kredi çekmek isteyen vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Banka borcu yasal takip sürecine girerek adı kara liste içerisine giren kişilerin ne yazık bu krediyi kullanmaları kesinlikle mümkün olmuyor. Bunun yanından bankalardan kırmızı kalem yemek olarak ta anılan bu durum karşısında kara listedeyken kredi çekilmesine bankalar kesinlikle izin vermiyor. Kişi kara liste affı ile listeden çıksa dahi çoğu zaman banka ancak şu anda çok yüksek aylık gelir belgesi sunarsa kredi onayı verebiliyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisi çekme koşulları arasında yer alan aylık düzenli gelire sahip olmak ve bu geliri belgelemek te aranılan bedelli askerlik kredisi koşulları arasında yer alıyor. Bedelli askerlik kredisi çekmek için kredi notu sorgulaması da yapılıyor. Ziraat Bankası kredi notu ortalaması için en düşük kredi notu 1300 puan ve üzerinde olmasını istiyor. Yani orta riskli kredi notu olan kişilerin dahi kredi onayı almaları için 1300 puan ve üzerinde olması gerekiyor. Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi onayı ne yazık ki vermiyor. Yani bedelli askerlik kredisi kullanmak için kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi yeterli oluyor.

20.000 LİRAYA AYLIK 646 TL

Bedelli askerlik için ortalama 20 bin TL vadeli ihtiyaç kredisi çeken vatandaş, bu ücreti 48 ay olarak geri ödemek isterse, aylık 646,21 TL oluyor.

Kaynak:haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.