Beştepe'ye ABD'deki gibi başkanlık ofisi

Beştepe'ye ABD'deki gibi başkanlık ofisi

'Başkanlık ofisleri' kurulmasına ilişkin çalışmayı, önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da doğruladı

Uyum çalışmalarını yürüten ekibin, ABD'deki başkanlık sisteminden aldığı bu yapıya göre, 'yürütmeyi izlemek' üzere ofisler kurulacak. Cumhurbaşkanlığı'nda oluşturulacak en az 5 ofiste, bakanlıkların yürüttüğü politikalar izlenecek ve önerilerde bulunulacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre: Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) oluşturulacak bu yeni yapıda Cumhurbaşkanlığı, müsteşarlık olarak yeniden dizayn edilecek. Sayıları 38'i bulan danışman kadroları, yeni yapıda bağımsız değil, ofislerin çatısı altında çalışma yürütecek. Ofisler, hukuk, dış politika, ekonomi, çevre ve tarım gibi başlıklarda oluşturulacak. Bu ofislerde en az 5 danışman veya bürokrat görev alacak.

Cumhurbaşkanı bu ofislerden hem ilgili bakanlıkların hem bağımsız kurumların çalışma alanları hem de güncel konularla ilgili çalışma isteyecek. Bu çalışmalar rapora dönüştürülerek cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanı bu raporlardan yararlanarak ya ilgili bakanlıklardan bu yönde icraat yapmasını isteyecek ya da kendi yetkileri çerçevesinde hayata geçirecek.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.