"Beyefendilerden izin mi alacağız?"

"Beyefendilerden izin mi alacağız?"

ABD'yi eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Neymiş efendim FETÖ soruşturması kapsamında Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız.

ABD'yi eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Neymiş efendim FETÖ soruşturması kapsamında Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. Türkiye, bir hukuk devleti. Beyefendilerden izin mi alacağız? Onların icazetini mi alacağız?" dedi.

AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada "Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından esef duyuyoruz" diyen Yıldırım, "Türkiye, kabile devleti değildir. Bize yapılanın misliyle karşılığını veririz. Nitekim gereğini yaptık, karşılığını verdik. Ülkelerin ilişkilerini belirleyen karşılıklı menfaatleridir. Hele bu devletler müttefik ülkeler ise bazı meseleleri ileri sürüp vatandaşları cezalandırmaya kalkmak çok yakışıksız bir davranıştır. Amerika gibi büyük bir ülkeye hiç de yakışmayacak bir davranıştır. Ülkelerimiz arasındaki hiçbir sorunun da çözümüne katkı sağlamaz. Amerika'yı daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİZ BİZDEN İZİN Mİ ALDINIZ ?"

ABD'nin FETÖ soruşturması kapsamında Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatılması sebebiyle böyle bir karar aldığını kaydeden Yıldırım, "Neymiş efendim FETÖ soruşturması kapsamında Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. Türkiye, bir hukuk devleti. Beyefendilerden izin mi alacağız? Onların icazetini mi alacağız? Resmi bankamızın genel müdür yardımcısını hapse atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız? 15 Temmuz'un başı FETÖ'yü niye orada besliyorsunuz? Bu müttefikliğe, dostluğa sığar mı?" diye konuştu.

ABD YÖNETİMİNE TAVSİYE

Binali Yıldırım'ın ABD yönetimine bir de tavsiyesi vardı. Başbakan, "ABD yönetimi bir kez daha başını öne eğip 15 Temmuz ve sonrası yaşananları dikkatlice ele almalıdır. Neden Türkiye'de halkın yüzde 80'inden fazlası Amerika'ya sempati duymuyor; bunu cevabını bulmak zorundalar. Alçak darbe girişiminin arkasındaki güçleri artık orada muhafaza etmekten vazgeçmeliler. Eğer müttefikliğimiz devam edecekse terör örgütü PYD/YPG'ye de kol kanat germekten bir an önce vazgeçmeliler" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.