Bildiri Yayınlanan Liselerden Karşı Bildiri

Bildiri Yayınlanan Liselerden Karşı Bildiri

Cağaloğlu Anadolu Lisesi okul yönetimini protesto eden bazı öğrencilere, veliler ve öğrenciler yayımladığı bildiriyle yanıt verdi. Bildiride, "Gerici faaliyet olarak lanse edilmeye çalışılan sorun, okul panosuna asılan bir hadis-i şeriftir" denildi.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde eğitim gören bazı öğrencilerin okul yönetimini protesto etmesiyle ilgili olarak, okulun velileri ve öğrencileri ortak bildiri yayımladı. 

Bildiriyle yaşanan olaylara açıklık getiren okul velileri ve öğrenciler, "Asıl amaç okulumuzda mesleklerini onurlarıyla fedakarca icra eden öğretmenler ile idarecileri zan ve töhmet altında bırakmayı hedefleyen söylemler üreterek marka değeri olan okullarımızda ve buna bağlı olarak tüm ülkemizde yayılacak huzursuzluk ve kaos ortamı yaratmaktır. Gerici faaliyet olarak lanse edilmeye çalışılan sorun, okul panosuna asılan bir hadis-i şeriftir" dedi.

İşte Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerinin yayımladığı o bildiri:

Son günlerde “proje okulları”yla ilgili olarak bazı basın yayın organları aracılığıyla gerek okul idareleri gerekse öğretmenler hakkında iftiraya varan suçlamalar göze çarpmaktadır.

Hangi odaklar tarafından ne şekilde desteklendiği açıkça belli olan art niyetli kimseler; öğrencilerimiz, öğretmenler, okul idaresi ve elbette veliler arasında ayrıştırıcı bir dil kullanmakta, somut verilerden uzak, ne olduğu açıkça belirtilmeyen, yanlı/yanlış suçlamalar ile Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde fundamentalist/radikal faaliyetler olduğunu, öğrencilerin özel yaşam alanlarına karışıldığını ve kılık kıyafet konusunda müdahaleci bir tutum sergilendiğini iddia etmektedirler.

"İDEOLOJİK KÖRLÜKLE MALUL SÖZDE AYDIN KESİMLER..."

İdeolojik körlükle malul sözde aydın kesimler tarafından hiçbir delil sunulmaya bile gerek görülmeksizin ileri sürülen çeşitli manipülasyonlar ile kamuoyunu açıkça aldatmaya ve tahrik etmeye yönelik çabaların asıl amacı, Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde bugüne dek hiç olmadığı kadar başarılı, disiplinli ancak hür bir eğitim öğretim devrinin başlamış olmasıdır.

"PANOYA ASILAN HADİS, GERİCİ FAALİYET OLARAK YANSITILMAYA ÇALIŞILDI"

Asıl amaç okulumuzda mesleklerini onurlarıyla fedakarca icra eden öğretmenler ile idarecileri zan ve töhmet altında bırakmayı hedefleyen söylemler üreterek marka değeri olan okullarımızda ve buna bağlı olarak tüm ülkemizde yayılacak huzursuzluk ve kaos ortamı yaratmaktır. Gerici faaliyet olarak lanse edilmeye çalışılan sorun, okul panosuna asılan bir hadis-i şeriftir.

Okul müdürünün fişleme yaptığı iddiasının hiçbir somut dayanağı yoktur. İptal edilen festivalin gerekçesi ise; festivalde yer alan konserin icra edileceği dönemde ülkemizin yaşadığı terör olayları nedeniyle ortaya çıkan çok sayıda şehit cenazelerine olan saygı ve hassasiyettir.

"EN BÜYÜK KARŞILIĞI MANEVİ HAZDIR"

Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğretmenleri halen son derece özgür ve rahat bir çalışma ortamında, birlik ve beraberlik içerisinde inanç ve ilkelerinden hiçbir taviz vermeden öğretmenlik mesleğini haysiyetlerine halel getirmeksizin ve hiç kimseden de çekinmeden icra etmektedirler. Milli ve manevi değerlere gönülden bağlı öğretmenlerimizin fedakarca çalışmalarının en büyük karşılığı manevi hazdır.

"MANİPÜLASYONLAR AHENGİ VE BİRLİĞİ BOZMAYA YETMEYECEK"

Okulumuzda bütün eğitim ve öğretim faaliyetleri bundan böyle de hiç kimseden icazet beklemeksizin aşk ve inançla sürdürülecektir. Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde öğretmenler ve öğrenciler ile veliler arasındaki ahenk ve anlayışlı tutum pek çok okula örnek olacak mahiyettedir. Bahse konu manipülasyonlar da bu ahengi ve birliği bozmaya yetmeyecektir.

Eğitim ve öğretimin sac ayakları sayılan öğrenci-öğretmen-veli birliğinin kamuoyundan beklediği yegane şey, bu güzide okuldan manevi desteklerini esirgememeleridir.

Kaynak: Haber10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.