Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna kaç itiraz başvurusu oldu?

Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna kaç itiraz başvurusu oldu?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir soru önergesine verdiği cevapta, 2012 yılında Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna 1.860 itiraz başvurusunun yapıldığını belirtti.

T.C.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI (Bekir BOZDAĞ)

YAZILI SORU ÖNERGESİNE İLİŞKİN CEVAP

Önergeyi Veren Milletvekili : Reşat Doğru

Tokat Milletvekili Önerge esas No : 7/25143

CEVAP

2012 yılında Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, gerçek ve tüzel kişilerden toplam 1.860 itiraz başvurusu ve 57 bilgi edinme başvurusu almıştır. 1.855 itiraz başvurusu hakkında nihai karar alınarak neticelendirilmiş ve 5 itiraz başvurusu üzerinde ise inceleme devam etmektedir. Bilgi edinme başvurularının tamamı ise süresi içerisinde cevaplandırılmıştır.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunumun 14'üncü maddesi uyarınca ihdas edilen Kurul, bilgi edinme başvurusuyla ilgili yapılacak itirazlar üzerine verilen kararları incelemek ve kurum ve kuruluşlar için bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin olarak kararlar vermekle görevli ve yetkilidir. Bu doğrultuda Kurul, kendisine tanınan yetki çerçevesinde süresinde cevaplanmayan bilgi edinme başvurularıyla ilgili olarak yalnızca kurum ve kuruluşlara mevzuat hükümlerini hatırlatmaktadır. Bu duruma ilişkin idari ve adli süreç genel hükümler çerçevesinde taraflarca yürütülmektedir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.