Bilim fuarları düzenlenen okullardaki öğretmenlere ek ders ödenecek

Bilim fuarları düzenlenen okullardaki öğretmenlere ek ders ödenecek

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın“Ders dışı eğitim çalışmaları” başlıklı 17. maddesindeki hükümlere göre Bilim Fuarı düzenlenen okullarda bu iş için görevlendirilen öğretmenlere 6 saat ek ders ü

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında öğrenciler arasında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla ülke genelinde belirlenen 1000 pilot ortaokul ve lisede Bilim Fuarları düzenlenecektir. Bilim Fuarlarına başvurular başlamıştır.
 
Pilot okulların www.bilimfuarlari.org internet adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapan pilot okullar 01 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında belirledikleri bir tarihte en az 1 gün süre ile Bilim Fuarı düzenleyecektir.
 
Gönüllü okullar için de ön başvuru açılmıştır. Başvuru yapacak okulların bir an önce www.bilimiz.org adresinden başvurularını yapmaları önemle belirtilir.
 
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın “Ders dışı eğitim çalışmaları” başlıklı 17. maddesindeki hükümlere göre Bilim Fuarı düzenlenen okullarda bu iş için görevlendirilen öğretmenlere 6 saat ek ders ücreti ödenecek.
 
“Ders dışı eğitim çalışmaları
 
MADDE 17- (1) Ders dışı izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlarla ilgili dallar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim -ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında(5) fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere; aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın, her bir saat çalışma karşılığında gündüz ücreti üzerinden, haftada azamî 6 saati geçmemek üzere, her bir ders saati başına 1 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir ders yılında bu kapsamda ödenecek toplam ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %5'ini geçemez. Bu etkinliklerde görev alacak öğretmenlerde aranacak nitelikler, her bir etkinlik için aranılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar Bakanlıkça belirlenir. Etkinlik programları okul müdürlüklerince hazırlanır ve millî eğitim müdürlüklerince onaylanır.
 

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

 
 
 

http://www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.